Κινηματογραφικές ταινίες στην Ήπειρο με χρήμα από το Interreg



Δέκα κινηματογραφικές ταινίες μικρού μήκους, που στο επίκεντρό τους θα έχουν και την Ήπειρο, χρηματοδοτούνται μέσω του προγράμματος Interreg Ελλάδα Ιταλία! Ήδη είναι στον αέρα η διεθνής πρόσκληση για την παραγωγή με την επιλογή δέκα οικονομικών φορέων και νέων σκηνοθετών. Στο συγκεκριμένο έργο η Περιφέρεια Ηπείρου συμμετέχει με άλλους τρεις εταίρους από την Ελλάδα. Την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την Επιτροπή Ερευνών του Ιονίου Πανεπιστημίου. Εκ μέρους της Ιταλίας συνεργαζόμενος φορέας είναι η Περιφέρεια της Απουλίας με το Τμήμα Οικονομίας Πολιτισμού, Τουρισμού και Αξιοποίησης της Επικράτειας.

Το έργο CIAK αποσκοπεί στην προώθηση της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς των εμπλεκόμενων περιοχών μέσω πρωτοβουλιών που συνδέονται με τον οπτικοακουστικό τομέα, όπως την παραγωγή ταινιών μικρού μήκους, τη διοργάνωση εργαστηρίων σεναριογραφίας, την δημιουργία Film Office στις περιφέρειες της Ηπείρου, Δυτικής Ελλάδας και Ιόνιων Νησιών καθώς και κινηματογραφικών φεστιβάλ στις περιφέρειες της Ηπείρου, Δυτικής Ελλάδας και Ιόνιων Νησιών.

Μεταξύ των άλλων προβλέπει μια πιλοτική δράση με τίτλο "Μνήμη", με σκοπό την παραγωγή 10 ταινιών μικρού μήκους για την κοινή ιστορία μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας. Κατά συνέπεια, ο στόχος της πιλοτικής δράσης είναι να ενισχύσει την εικόνα των εμπλεκόμενων περιοχών (Απουλία και ελληνικές περιοχές της Ηπείρου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων), την ταυτότητά τους και την κοινή τους ιστορία, τη φυσική και πολιτιστική τους κληρονομιά μέσω του οπτικοακουστικού εργαλείου, δίνοντας την δυνατότητα σε νέους, κάτω των 35 ετών να γίνουν οι πρωταγωνιστές της πολιτιστικής ανάπτυξης.

Τα γυρίσματα θα γίνουν στην Περιφέρεια της Apulia ή/και στο έδαφος μιας ή περισσότερων ελληνικών από τις περιφέρειες που εμπλέκονται στο έργο (Ήπειρος, Δυτική Ελλάδα και Ιόνια Νησιά).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας http://avarts.ionio.gr/memory-greece-italy/το αργότερο μέχρι τις 18 Φεβρουαρίου 2019.
Κινηματογραφικές ταινίες στην Ήπειρο με χρήμα από το Interreg Κινηματογραφικές ταινίες στην Ήπειρο με χρήμα από το Interreg Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιανουαρίου 17, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.