Συμμετοχή του Α΄ Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής 2019



Το Α΄ Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας, πιστό στους στόχους και τις στρατηγικές που έχει θέσει τα τελευταία χρόνια, θα λάβει μέρος στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για μαθητές Δημοτικού Σχολείου που διοργανώνεται από την WROHellas. Οι κατηγορίες του φετινού Διαγωνισμού είναι: «Αρχιπέλαγος Αιγαίο: Η τεχνολογία βοηθά να αναπτυχθούν τα νησιά», «WeDo 2.0 Ποδόσφαιρο», το περσινό θέμα «Εποικισμός στον Άρη» και το πρόγραμμα StoriesΟfΤomorrow το οποίο είναι εκτός διαγωνιστικής διαδικασίας.

Το σχολείο μας θα συμμετέχει στον διαγωνισμό με πέντε ομάδες: Μία ομάδα στην φετινή ανοιχτή κατηγορία «Αρχιπέλαγος Αιγαίο και τέσσερις ομάδες στον Διαγωνισμό Ρομποτικού Ποδοσφαίρου. Οι ομάδες από μαθητές της Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης, θα παρουσιάσουν τις κατασκευές τους φτιαγμένες με δομικά στοιχεία Lego που λειτουργούν με διάφορους αυτοματισμούς μέσω αισθητήρων και κινητήρων. Για τον προγραμματισμό των αυτοματισμών οι μαθητές χρησιμοποίησαν τη γλώσσα προγραμματισμού Scratch 2.0.

Ο διαγωνισμός αρχικά θα γίνει σε περιφερειακό επίπεδο στα Ιωάννινα την Κυριακή 17-02-2019 και ώρα 10.00 π.μ. και θα ολοκληρωθεί σε πανελλαδικό επίπεδο, μετά την επιλογή των καλύτερων κατασκευών ανά περιφέρεια, το Σάββατο 23-02-2019 στο Ολυμπιακό Κέντρο Γαλατσίου και ώρα 10:00 π.μ.

Οι μαθητές εργάζονται εδώ και 5 μήνες με υπερβάλλοντα ζήλο και ενδιαφέρον, ενώ ξεπέρασαν σε ευρηματικότητα κατά πολύ ακόμη και τους δασκάλους τους.Βίντεο και φωτογραφικό υλικό από το διαγωνισμό και τη συμμετοχή των μαθητών μας θα δημοσιευθούν την επόμενη εβδομάδα.

Στην ομάδα της ανοιχτής κατηγορίας «Αρχιπέλαγος Αιγαίο» συμμετέχουν οι μαθητές: Ανδρέου Δημήτρης, Βεζδρεβάνη Ελευθερία, Δόσης Άγγελος, Καλιαμούρης Χρήστος, Κωνσταντή Δέσποινα και Μασιάς Χάρης.

Στις ομάδες Ρομποτικού Ποδοσφαίρου συμμετέχουν οι μαθητές: Αλιγιάννης Σωτήρης, Ανδρέου Γαληνή, Αποστόλου Σωτηρία, Βάβης Άγγελος, Βενέτη Αναστασία, Βρακάς Χρήστος, Κακίρης Κωνσταντίνος, Κατσίμπρας Γεώργιος, Λαμπρούσης Πάρις, Μπόκας Χρήστος και Παλπάνη Δέσποινα.

Προπονητής των ομάδων Ρομποτικής είναι οκ. Παντελής Άγγελος - Μηχανικός Βιομηχανικής Πληροφορικής.

Για το Α΄ Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας
Ο Διευθυντής Κύλλας Γεώργιος.

Συμμετοχή του Α΄ Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής 2019 Συμμετοχή του Α΄ Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής 2019 Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 12, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.