Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη 49χρονος για κατοχή αρχαίων αντικειμένων



Συνελήφθη, σήμερα (15-02-2019) το πρωί, στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, 49χρονος ημεδαπός, για παράβαση της νομοθεσίας για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Ειδικότερα, σήμερα το πρωί, στην Ηγουμενίτσα, αστυνομικοί πραγματοποίησαν στοχευμένη έρευνα στην οικία του κατηγορούμενου, όπου βρήκαν και κατέσχεσαν:

· λαιμό αμφορέα, που εκτιμάται ότι ανήκει χρονολογικά στους ρωμαϊκούς χρόνους,

· λαιμό αμφορέα, που εκτιμάται ότι ανήκει χρονολογικά στους ελληνιστικούς - ρωμαϊκούς χρόνους,

· λαιμό αμφορέα, που εκτιμάται ότι ανήκει χρονολογικά στους ελληνιστικούς χρόνους,

· λαιμό αμφορέα, που εκτιμάται ότι ανήκει χρονολογικά στους ρωμαϊκούς χρόνους.

Τα παραπάνω αρχαία αντικείμενα, που εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις της νομοθεσίας «για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς» κατασχέθηκαν και φυλάσσονται προκειμένου να παραδοθούν στις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού για περαιτέρω αξιολόγηση.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη 49χρονος για κατοχή αρχαίων αντικειμένων Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη 49χρονος για κατοχή αρχαίων αντικειμένων Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 15, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.