ΕΡΩΤΗΣΗ Β. ΓΙΟΓΙΑΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΟΥ ΣΕ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ



Στο θέμα της μη καταβολής επιδόματος παραμεθορίου σε στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας που υπηρετούν σε παραμεθόριες περιοχές της Ηπείρου, των Ιονίων Νήσων, της Μακεδονίας και της Θράκης επανέρχεται ο Βασίλης Γιόγιακας με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Οικονομικών.

Ο βουλευτής Θεσπρωτίας σημειώνει ότι πρόκειται για στελέχη που υπηρετούν σε παραμεθόριες περιοχές στις οποίες λαμβάνουν χώρα καθημερινά επιχειρήσεις των τοπικών Λιμενικών και Αστυνομικών Αρχών για την αποτροπή της παράνομης μετανάστευσης, του λαθρεμπορίου και της διακίνησης ναρκωτικών. Επίσης αναφέρεται σε πρόσφατη δέσμευση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής προς την Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Βορειοδυτικής Ελλάδας για προώθηση σχετικής νομοθετικής πρωτοβουλίας στις αρχές του 2019. 
 
Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

Προς τον κ. Υπουργό Οικονομικών

ΘΕΜΑ: «Καταβολή επιδόματος παραμεθορίου στα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας που υπηρετούν σε παραμεθόριες περιοχές της Ηπείρου, των Ιονίων Νήσων, της Μακεδονίας και της Θράκης» 

Με υπουργική τροπολογία (1640/89 4.7.2018) που κατατέθηκε και ψηφίστηκε σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας το μηναίο επίδομα της περ. Ε’ του άρθρου 127 του Ν. 4472/2017 για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) και των Σωμάτων Ασφαλείας (ΣΑ) που υπηρετεί ή είναι αποσπασμένο στον Έβρο και στα ακριτικά νησιά του Αιγαίου θα καταβάλλεται σε όλο το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετεί σε περιοχές «με ιδιόμορφα χαρακτηριστικά», μεταξύ άλλων στις περιοχές Ηπείρου, Μακεδονίας και Θράκης. Η ρύθμιση αυτή αιτιολογείται και με την ανάληψη από το προσωπικό των περιοχών αυτών «ομοίων πρόσθετων καθηκόντων και υποχρεώσεων» όπως η φύλαξη των συνόρων, η διαχείριση των προσφυγικών ροών και η διαρκής ετοιμότητα «για πυρασφάλεια, δασοπυρόσβεση και άμεση ανταπόκριση σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών».

Μετά τη ρύθμιση αυτή εξαιρούνται πλέον από την καταβολή επιδόματος παραμεθορίου μόνο τα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας που υπηρετούν σε παραμεθόριες περιοχές της Ηπείρου, των Ιονίων Νήσων, της Μακεδονίας και της Θράκης, στις οποίες λαμβάνουν χώρα καθημερινά επιχειρήσεις των τοπικών Λιμενικών και Αστυνομικών Αρχών για την αποτροπή της παράνομης μετανάστευσης, του λαθρεμπορίου και της διακίνησης ναρκωτικών.

Σημειώνεται ότι σε συνάντησή του με την Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Βορειοδυτικής Ελλάδας τον περασμένο Νοέμβριο ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής είχε αναφερθεί σε σχετική συζήτηση «με θετικό πρόσημο» με το Υπουργείο Οικονομικών, επαναλαμβάνοντας την πρόθεσή του να αναλάβει σχετική νομοθετική πρωτοβουλία στις αρχές του 2019 σε νομοσχέδιο αρμοδιότητας Υπουργείου του.

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Αν, πότε και με ποιο τρόπο προτίθεται - σε συνεννόηση με τα συναρμόδια Υπουργεία (Προστασίας του Πολίτη, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής) - να εντάξει στους δικαιούχους του επιδόματος της περ. Ε’ του άρθρου 127 του Ν. 4472/2017 τα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας που υπηρετούν σε παραμεθόριες περιοχές της Ηπείρου, των Ιονίων Νήσων, της Μακεδονίας και της Θράκης.
ΕΡΩΤΗΣΗ Β. ΓΙΟΓΙΑΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΟΥ ΣΕ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΕΡΩΤΗΣΗ Β. ΓΙΟΓΙΑΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΟΥ ΣΕ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Φεβρουαρίου 24, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.