ΕΡΩΤΗΣΗ Β. ΓΙΟΓΙΑΚΑ ΓΙΑ ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΕ ΜΟΝΑΔΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ



Την κάλυψη συγκεκριμένων ελλείψεων σε μονάδες Υγείας της Θεσπρωτίας ζητεί ο Βασίλης Γιόγιακας με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Υγείας. 
Ο βουλευτής Θεσπρωτίας ερωτά συγκεκριμένα αν θα καλυφθούν οι θέσεις νοσηλευτικού και άλλου προσωπικού στο Γ.Ν. Φιλιατών που μένουν κενές κυρίως κατόπιν αποσπάσεων λόγω συνυπηρέτησης, ποιες προσλήψεις προσωπικού έχουν προγραμματιστεί για το Κ.Υ. Παραμυθιάς και αν θα ενισχυθεί το ΕΚΑΒ Παραμυθιάς με διασώστες. 
 
Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

Προς τον κ. Υπουργό Υγείας
ΘΕΜΑ: «Ελλείψεις προσωπικού σε μονάδες Υγείας της Θεσπρωτίας»

Στο Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών, τη μόνη δευτεροβάθμια δομή Υγείας στη Θεσπρωτία, ο αριθμός των κενών οργανικών θέσεων βοηθητικού νοσηλευτικού προσωπικού αγγίζει το 35% επί του συνόλου ενώ μηδενική πληρότητα σημειώνεται σε οργανικές θέσεις άλλων, νευραλγικών ειδικοτήτων επιστημονικού προσωπικού. Τα κενά, που κατά κύριο λόγο προκαλούνται από αποσπάσεις λόγω συνυπηρέτησης, επιχειρείται να καλυφθούν με μετακινήσεις από άλλες μονάδες υγείας, όπως το Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας, οι οποίες με τη σειρά τους μεταβάλλουν αιφνίδια τον προσωπικό και οικογενειακό προγραμματισμό μετακινούμενων εργαζόμενων. Εκ του αποτελέσματος κρίνεται ότι - με το υφιστάμενο καθεστώς αποσπάσεων νοσηλευτικού, επιστημονικού και λοιπού προσωπικού λόγω συνυπηρέτησης - δεν έχει επιτευχθεί η βέλτιστη ισορροπία της ατομικής επιλογής και της προστασίας της οικογενειακής ζωής με την κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών των μονάδων Υγείας.

Σημαντικά κενά προσωπικού που απειλούν να διαταράξουν την εύρυθμη λειτουργία του εντοπίζονται και στο Κέντρο Υγείας Παραμυθιάς, για το οποίο δεν έχει εγκριθεί κάποια από τις αιτούμενες προσλήψεις ιατρών κλάδου Ε.Σ.Υ., επιστημονικού και λοιπού προσωπικού. Δύο από τις προσλήψεις αυτές, ειδικευμένου μικροβιολόγου και παρασκευάστριας, είναι απολύτως αναγκαίες για την επαναλειτουργία του εργαστηρίου του Κ.Υ.. Ανάλογο ζήτημα υπάρχει και με την υποστελέχωση του Τομέα του ΕΚΑΒ στην Παραμυθιά, καθώς υπηρετούν μόλις 4 διασώστες όταν για την απρόσκοπτη εκτέλεση των βαρδιών έπρεπε να είναι τουλάχιστον διπλάσιοι. Στο σχεδιασμό θα πρέπει επίσης να ληφθεί υπόψη η αύξηση των αναγκών προσωπικού λόγω της τουριστικής περιόδου αιχμής.

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Αν και πώς προτίθεται να διασφαλίσει την πλήρωση των θέσεων νοσηλευτικού και άλλου προσωπικού στο Γ.Ν. Φιλιατών οι οποίες κενώνονται κυρίως κατόπιν αποσπάσεων λόγω συνυπηρέτησης,
Αν και ποιες προσλήψεις τακτικού ιατρικού και επικουρικού, λοιπού, προσωπικού έχουν προγραμματιστεί για το Κ.Υ. Παραμυθιάς,
Αν και πότε θα καλύψει τις αιτούμενες θέσεις πληρώματος ασθενοφόρου που έχουν ζητηθεί για το Κ.Υ. Παραμυθιάς από την οικεία (7η) Περιφέρεια του ΕΚΑΒ.
ΕΡΩΤΗΣΗ Β. ΓΙΟΓΙΑΚΑ ΓΙΑ ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΕ ΜΟΝΑΔΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΕΡΩΤΗΣΗ Β. ΓΙΟΓΙΑΚΑ ΓΙΑ ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΕ ΜΟΝΑΔΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 27, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.