ΒΙΑ για τη ΒΙΑ - Του Λεωνίδα Ταφέκη



Με αφορμή το σοβαρό περιστατικό άσκησης βίας, εναντίον διευθυντή σχολικού συγκροτήματος που συνέβη στην Ηγουμενίτσα, στις 7 Φλεβάρη του 2018, επιθυμώ να επικοινωνήσω με τους αναγνώστες σας εκφράζοντας τις παρακάτω σκέψεις.

Η βία από τι φαίνεται δεν μας ξεχνά, όσο και την σιχτιρίζουμε. Η ελληνική πολιτεία και κοινωνία, λόγω της ανεκτικότητας και της διαχρονικής ανοχής στην αντιμετώπιση της αυξανόμενης ωμότητας των φαινομένων βίας, βρίσκεται σήμερα αντιμέτωπη με συμβάντα άσκησης βίας για την βία.

Μια βία πολυεπίπεδη που διαχέεται και εκδηλώνεται πλέον σε όλο τον κοινωνικό ιστό έχοντας διαπεράσει όλους τους οικογενειακούς, κοινωνικούς, πολιτιστικούς και θεσμικούς φραγμούς που περιορίζουν την εξάπλωσή της πέραν των ατόμων που είναι επιρρεπείς σε παραβατικές συμπεριφορές και κακόβουλες εγκληματικές δραστηριότητες.

Απαιτείται όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, να ολοκληρώσουν και να θέσουν σε εφαρμογή ένα μακροχρόνιο σχεδιασμό, που θα τύχει της αποδοχής των πολιτών και θα στηρίζεται στην συνεργασία των κοινωνικών συλλογικοτήτων ώστε να αντιμετωπιστούν, αποτελεσματικά τα φαινόμενα βίας που δεσπόζουν στην επικαιρότητα τρομοκρατώντας και ταλαιπωρώντας αφάνταστα όλους όσους σε καθημερινή βάση την υφίστανται.

Με σεβασμό σε όλους όσους έχουν υποστεί βιαιοπραγία.

Λεωνίδας Ταφέκης
Κοινωνιολόγος
ΒΙΑ για τη ΒΙΑ - Του Λεωνίδα Ταφέκη  ΒΙΑ για τη ΒΙΑ - Του Λεωνίδα Ταφέκη Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 11, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.