Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στο γραφικό εκκλησάκι Αγίου Νεκταρίου Ηγουμενίτσας


Όλοι όσοι κινούνται στο δρόμο προς Πλαταριά - Σύβοτα και αντίστροφα από την παλαιά εθνική οδό Ηγουμενίτσας - Πρέβεζας, λίγο μετά τα "Τσιμέντα", σε απόσταση αναπνοής από την Ηγουμενίτσα, βλέπουν το γραφικό εκκλησάκι του αγίου Νεκταρίου, που ανήκει στην ενορία του Λαδοχωρίου. 
Η εξαιρετική θέα, με τη θάλασσα και την πόλη της Ηγουμενίτσας, αλλά και την Εγνατία οδό, να προβάλλουν τη φαντασμαγορική τους εικόνα, εξομαλύνεται ακόμη περισσότερο η διάθεση του πιστού, μετά το ευλαβικό προσκύνημα στο ναΐδριο. 
Η ιστορία του παρεκκλησίου αυτού έχει μια ιδιαίτερη ιστορία. 
Ο ιερέας του Λαδοχωρίου π. Σπυρίδων Μόκας, πριν πολλά χρόνια, βλέποντας το σημείο εγκαταλελειμμένο, όπου στην πραγματικότητα είχε μετατραπεί σε σκουπιδότοπο, παρότι είναι μεγάλης φυσικής ομορφιάς, πήρε την πρωτοβουλία, στηριζόμενος από το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, τους κατοίκους της ενορία τους, αλλά και την οικογένειά του, και κατάφερε, παρά τα προβλήματα, γραφειοκρατικά και άλλα, που ανέκυψαν, να στήσει έναν λυόμενο ναΐσκο, προς τιμή του αγίου Νεκταρίου. 
Και με αποφασιστικότητα το έκανε πράξη. 
Μετά από αυτό, με πολλή προσωπική εργασία, προέβη στις κατάλληλες παρεμβάσεις του χώρου. 
Η κατάληξη είναι η τσιμεντόστρωση του προαυλίου χώρου, με μόνα εναπομένοντα ένα σκέπαστρο και τη φύτευση των παρτεριών με καλλωπιστικά φυτά και δένδρα. 
Μια αξιόλογη προσπάθεια, που ξεκίνησε από το όραμα ενός ιερέα και κατέληξε στη δημιουργία μιας αισθητικής και πνευματικής όασης. 
Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στο γραφικό εκκλησάκι Αγίου Νεκταρίου Ηγουμενίτσας  Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στο γραφικό εκκλησάκι Αγίου Νεκταρίου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 19, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.