Θεσπρωτία: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα παράνομων υιοθεσιών - Βούλγαροι οι εγκέφαλοι!


 
Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκεται πλέον μία 38χρονη, υπήκοος Βουλγαρίας, η οποία μαζί με άλλους συμπατριώτες της αποτελούσαν κύκλωμα παράνομων υιοθεσιών στην χώρα μας και αγοραπωλησίας βρεφών. Σε βάρος της εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Πρωτοδικείου Θεσπρωτίας για τα κακουργήματα της παράνομης παράδοσης παιδιού σε υιοθεσία κατ’ επάγγελμα και με πρόθεση κερδοσκοπίας. Το ένταλμα εκκρεμούσε από τον Μάιο του 2018 όταν τότε η Αστυνομία πρόλαβε στην Ηγουμενίτσα μία παράνομη υιοθεσία συλλαμβάνοντας τρεις γυναίκες από την Βουλγαρία.

Οι τρεις γυναίκες μαζί με την 38χρονη, τον σύζυγό της κι έναν ακόμη συμπατριώτη τους, είχαν συστήσει κύκλωμα που έφερνε παράνομα γυναίκες σε προχωρημένη εγκυμοσύνη ώστε να τους αποσπάσουν στη συνέχεια τα βρέφη τους και να τα πουλήσουν.

Στην περίπτωση της Θεσπρωτίας, ένας Βούλγαρος είχε μεταφέρει με το αυτοκίνητό του τις τρεις συλληφθείσες γυναίκες από την Ιταλία στην Ηγουμενίτσα με τελικό προορισμό την Θεσσαλονίκη.

Εκεί θα τους ανέμεναν η 38χρονη και ο σύζυγός της ,που θα μεριμνούσαν για τον τοκετό της 21χρονης, η οποία ήταν σε κατάσταση προχωρημένης εγκυμοσύνης. Στη συνέχεια έναντι χρηματικής αμοιβής, θα παραλάμβαναν το νεογέννητο.

Τελικά, η 21χρονη εγκυμονούσα, εισήχθη στην μαιευτική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Φιλιατών Θεσπρωτίας, όπου και γέννησε.

Αποτέλεσμα αυτού του απρόοπτου γεγονότος ήταν η σύλληψη των τριών γυναικών από την Βουλγαρία.

Η συνέχεια δόθηκε τώρα με την εξάρθρωση του υπόλοιπου κυκλώματος από την Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Η 38χρονη από την Βουλγαρία όχι μόνο δεν πτοήθηκε μετά την σύλληψη των συνεργών της στην Ηγουμενίτσα αλλά συνέχιζε να πρωταγωνιστεί σε παράνομες υιοθεσίες.

Ειδικότερα , όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και την αξιοποίηση πληροφοριών, οι προαναφερόμενοι αλλοδαποί είχαν συστήσει συμμορία με σκοπό τις κατ΄επάγγελμα αγοραπωλησίες βρεφών και την μεσολάβηση τους σε παράνομες υιοθεσίες.

Στο πλαίσιο της έρευνας διαπιστώθηκε ότι η 38χρονη γυναίκα εμπλέκεται σε ύποπτη περίπτωση τοκετού και παρουσιαζόμενη ως φίλη – διερμηνέας 26χρονης ομοεθνούς της εγκυμονούσας, μεσολάβησε για τη διεκπεραίωση των διαδικαστικών τόσο ως προς τα έξοδα του τοκετού όσο και ως προς τα έγγραφα μητέρας και νεογνού.

Η περαιτέρω έρευνα έδειξε ότι η ίδια γυναίκα, με την ίδια ακριβώς μέθοδο, μεσολάβησε για τους τοκετούς τουλάχιστον δύο ακόμη ομοεθνών της, ενώ σε βάρος της, με το πατρικό της όνομα, εκκρεμούσε Ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Πρωτοδικείου Θεσπρωτίας για τα κακουργήματα της παράνομης παράδοσης παιδιού σε υιοθεσία κατ’ επάγγελμα και με πρόθεση κερδοσκοπίας.

Επιπρόσθετα , προέκυψε ότι το ζευγάρι μετέφερε την 26χρονη κοπέλα στην Ελλάδα για να γεννήσει αναλαμβάνοντας τα έξοδα μεταφοράς, διαμονής και τοκετού, ενώ θα της έδιναν το χρηματικό ποσό των (5.000) ευρώ.

Σημειώνεται ότι , οι δράστες έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές Αρχές, καθώς έχουν σχηματιστεί σε βάρος τους δικογραφίες για παρόμοια αδικήματα από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας και το Τμήμα Ασφαλείας Τρικάλων.

Με εντολή της αρμόδιας Εισαγγελέως το νεογνό μεταφέρθηκε άμεσα για φροντίδα και περίθαλψη σε ειδική μονάδα Νοσοκομείου της πόλης.

Συνεχίζονται οι έρευνες για τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες περιπτώσεις παράνομων υιοθεσιών.
Θεσπρωτία: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα παράνομων υιοθεσιών - Βούλγαροι οι εγκέφαλοι! Θεσπρωτία: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα παράνομων υιοθεσιών - Βούλγαροι οι εγκέφαλοι! Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 14, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.