Από την ενορία Κεστρίνης φιλοξενήθηκαν ηλικιωμένοι/ες του ΚΗΦΗ Φιλιατών


Από την ενορία Κεστρίνης φιλοξενήθηκαν ηλικιωμένοι/ες του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) Φιλιατών, την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019. 
 
Ξεναγήθηκαν στους χώρους του ναού του αγίου Μηνά και του πνευματικού κέντρου, ενώ τους προσφέρθηκαν κεράσματα και αναμνηστικά δώρα. 
 
Ευλαβικά άναψαν κεριά και στάθηκαν με πίστη μπροστά στην εικόνα του αγίου Μηνά. 
Δεν χόρταιναν να τη βλέπουν και να την προσκυνούν. 
Τι γλυκά, τι στοργικά φαινόταν ότι ένιωθαν. 
Το βλέμμα τους εκείνη τη στιγμή σε μαγνήτιζε. 
Σε απορροφούσε. 
Δεν σε άφηνε απαρηγόρητο. 
Σε γέμιζε με ελπίδα και χάρη. 
 
 
Μιλώντας τους ο π. Ηλίας Μάκος (πρεσβύτερος-θεολόγος), αφού τους ανέφερε συνοπτικά την ιστορία των δύο ναών, τόνισε ότι "απαραίτητα είναι τα κτίσματα και η γενικότερη οικοδομή, εκείνο, όμως, που περισσότερο χρειάζεται, και οι ηλικωμένοι/ες έχουν την εμπειρία να το αναγνωρίσουν, είναι να μην επηρεαστούμε από τις δυσκολίες της ταραγμένης εποχής μας, να μην παρασυρθούμε από τη νοοτροπία του κόσμου, αλλά να μείνουμε σταθερά αφοσιωμένοι στη στενή σχέση και κοινωνία με το Χριστό". Και πρόσθεσε: 
"Εσείς οι ηλικιωμένοι/ες έχετε τέλεια και ολοκληρωμένη αγάπη, που καρποφορεί ως ώριμο πνευματικό καρπό την υπομονή σας, ακόμη και όταν σας κακομεταχειριζόμαστε".

Εκ του Ιερού Ναού 
Αγίου Μηνά κεστρίνης

Από την ενορία Κεστρίνης φιλοξενήθηκαν ηλικιωμένοι/ες του ΚΗΦΗ Φιλιατών Από την ενορία Κεστρίνης φιλοξενήθηκαν ηλικιωμένοι/ες του ΚΗΦΗ Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 21, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.