Λαϊκισμός και πράσσειν άλογα - Του Σταύρου Κωστάρα



Λαϊκισμός και πράσσειν άλογα
Κάποιοι μιλάνε για λαϊκισμό. Ότι χάθηκε η πολιτική και οι προτάσεις για ένα καλύτερο αύριο του τόπου!
Θα κάνω λοιπόν μερικές προτάσεις χωρίς, ελπίζω, να «λαϊκίζω». Φυσικά το να υπάρχει περίπτωση να «λασπολογώ» ούτε θέλω να το σχολιάσω. Scripta manet (τα γραπτά μένουν). Και από αυτά, τουλάχιστον δικά μου, υπάρχουν πολλά και μπορεί εύκολα να εξαχθεί και το συμπέρασμα.
- Να μη γίνονται διορισμοί στενών συγγενικών προσώπων σε θέσεις οι οποίες καλύπτονται χωρίς διαγωνισμούς και χωρίς επαγγελματικά ή επιστημονικά κριτήρια.
- Να μην γίνονται απευθείας προφορικές αναθέσεις, οι οποίες μάλιστα στην συνέχεια δεν εξοφλούνται, με αποτέλεσμα να οδηγείται ο δήμος στα δικαστήρια και να καταβάλει πολλαπλάσια έξοδα.
- Οι δαπάνες για την συντήρηση των οχημάτων και για τα καύσιμα κίνησης, να γίνονται με διαφάνεια και χωρίς να αποκρύπτονται στοιχεία τα οποία αφορούν την διάθεση των χρημάτων.
- Οι αποφάσεις της οικονομικής επιτροπής να λαμβάνονται κατόπιν εισηγήσεων των αρμοδίων οικονομικών και διοικητικών υπηρεσιών, και κατόπιν γνωμοδοτήσεων των αρμόδιων δικηγόρων, και όχι εν κρυπτώ, χωρίς οικονομικά και λοιπά στοιχεία.
- Να μη λαμβάνονται «παράνομες» αποφάσεις από την οικονομική επιτροπή. Αποφάσεις με τις οποίες «χαρίζονται» δεκάδες χιλιάδες ευρώ, χωρίς να προσφεύγει, ως έχει υποχρέωση, ο δήμος στα αρμόδια δικαστήρια.
- Τα εντάλματα πληρωμών να δημοσιεύονται στο «Διαύγεια» με πλήρη στοιχεία των δικαιούχων.
- Οι αποφάσεις, οι οποίες αφορούν έσοδα τα οποία πρέπει να εισπράξει ο δήμος, να λαμβάνονται έγκαιρα, για την αποφυγή συσσώρευσης χρεών τα οποία είναι στη συνέχεια δύσκολο να εισπραχθούν.
- Να μην υπάρχουν διπλοθεσίες – διπλομισθίες - αργομισθίες, οι οποίες αποκρύπτονται από τους πολίτες με διάφορα τεχνάσματα.

Αναμένω να βγει κάποιος να πει ότι «λαϊκίζω» για να λάβει και τις κατάλληλες απαντήσεις! Διότι τα παραπάνω κύριοι της δημοτικής αρχής έχουν γίνει ΟΛΑ εκ μέρους σας και οι προτάσεις μου αποσκοπούν στο να μην επαναληφθούν από την νέα δημοτική αρχή.

Υ.Γ. Περισσότερα, και αναλυτικότερα για όσα αναφέρω θα δημοσιευτούν σύντομα. Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν πριν εμπιστευθούν κάποιους με την ψήφο τους.
 
Σταύρος Κωστάρας
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος
με τον συνδυασμό
Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία

Λαϊκισμός και πράσσειν άλογα - Του Σταύρου Κωστάρα Λαϊκισμός και πράσσειν άλογα - Του Σταύρου Κωστάρα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 15, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.