Η χερσαία ζώνη στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας (+ΒΙΝΤΕΟ)



Στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ηγουμενίτσας της Κυριακής, όπου συζητήθηκε το επίμαχο θέμα της χερσαίας ζώνης της Ηγουμενίτσας, παραβρέθηκαν οι βουλευτές κ.κ Μάριος Κάτσης και Βασίλης Γιόγιακας και ο αντιπεριφερειάρχης κ. Θωμάς Πιτούλης.

Κατά την συζήτηση του θέματος παρουσιάστηκε από τον δήμαρχο το ιστορικό του θέματος, το οποίο ανάγεται σε μια χρονική περίοδο περίπου 20 ετών.

Έγιναν παρεμβάσεις και τοποθετήσεις από όλους τους ανωτέρω, καθώς και από τους επικεφαλείς των δημοτικών παρατάξεων, αλλά και τους παριστάμενους δημοτικούς συμβούλους.

Την ... καθυστερημένη κατά τα άλλα, συνεδρίαση, προκάλεσε η ψήφιση, πριν μόνο μερικές ημέρες, του σχετικού νομοσχεδίου που αφορά την χερσαία ζώνη, η οποία συμπεριλαμβάνει όλο το παραλιακό μέτωπο μέχρι το Μακρυγιάλι. 
Η παραχώρηση στο ΤΑΙΠΕΔ και μέσω αυτού, η εκμετάλλευση των λιμενικών εγκαταστάσεων από ιδιώτες επενδυτές, είναι στο σχεδιασμό της σημερινής κυβέρνησης.

Ο κυβερνητικός βουλευτής τόνισε ότι οιαδήποτε παραχώρηση στο ΤΑΙΠΕΔ αφορά μόνο τις λιμενικές δραστηριότητες που ασκούνται εντός των οργανισμών λιμένων και ανέφερε ότι η χερσαία ζώνη που δεν χρησιμοποιείται για λιμενικές δραστηριότητες, θα αποδοθεί στους οικείους Δήμους.

Ο βουλευτής της αντιπολίτευσης έθεσε ως επιτακτική την ανάγκη να επιλυθεί το χρονίζον ζήτημα και να αποδοθεί πλήρως στον Δήμο και στους δημότες η χερσαία ζώνη.

Ο αντιπεριφερειάρχης απέδωσε τις καθυστερήσεις και τις παλινδρομήσεις στην έλλειψη πολιτικής βούλησης επίλυσης του ζητήματος.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΗΓ ενημέρωσε ότι για την περιοχή από το Ξενία έως και το Μακριγιάλι οι διαδικασίες παραχώρησης βρίσκονται στο τελικό στάδιο, ενώ για την υπόλοιπη χερσαία ζώνη εκκρεμούν διαδικασίες οι οποίες αφορούν στον επανακαθορισμό της αιγιαλίτιδας ζώνης και στην νομιμοποίηση αυθαίρετων τα οποία βρίσκονται στο κομμάτι αυτό.

Στην συνεδρίαση παραβρέθηκε μερίδα πολιτών από τους οποίους η πλειοψηφία ήταν μέλη του συνδυασμού Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία του υποψήφιου δήμαρχου Γιάννη Γόγολου οι οποίοι θέλησαν να ενημερωθούν για το σοβαρό αυτό ζήτημα, η επίλυση του οποίου θα αλλάξει την μορφή εκμετάλλευσης του θαλάσσιου μετώπου του δήμου μας.

Η χερσαία ζώνη στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας (+ΒΙΝΤΕΟ) Η χερσαία ζώνη  στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 25, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.