Προσήγαγαν μαθητές του 1ου ΓΕΛ Ηγουμενίτσας - Καταγγελία της ΚΝΕ



Τη Δευτέρα 18 Μάρτη, όταν χιλιάδες μαθητές διαδήλωναν σε όλη τη χώρα ενάντια στο νομοσχέδιο που φτιάχνει ένα σχολείο ακόμα χειρότερο, ακόμα πιο εξοντωτικό, επέλεξε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να τρομοκρατήσει τους μαθητές που αγωνίζονται.

Στο 1ο ΓΕΛ Ηγουμενίτσας οι μαθητές αποφάσισαν να κάνουν κατάληψη στο σχολείο τους και έτσι να δείξουν την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο. 
Στην προσπάθειά τους να πάνε στο 2ο ΓΕΛ να βρουν τους συμμαθητές τους και να τους καλέσουν σε κοινό αγώνα, ήρθαν αντιμέτωποι με τον διευθυντή του 2ου Λυκείου, ο οποίος κάλεσε την Αστυνομία και "μπαγλάρωσαν" τους μαθητές στο Αστυνομικό Τμήμα όπου και τους κράτησαν για πάνω από 2 ώρες.

Είναι μεγάλες οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και την καλούμε να πάρει θέση! Το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να ακούσει τη φωνή των χιλιάδων μαθητών που από την αρχή της χρονιάς έχουν στείλει μήνυμα: Να μην κατατεθεί το απαράδεκτο νομοσχέδιο που κάνει χειρότερο το σχολείο! Να βγει ο υπουργός και να το αποσύρει εδώ και τώρα!

Τόσο "προοδευτική" είναι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που αντιμετωπίζει τους μαθητές που αγωνίζονται σαν κοινούς εγκληματίες. Όποιος δεν πείθεται από την προπαγάνδα της κυβέρνησης για το πόσο καλό είναι το νομοσχέδιο για το Λύκειο, όποιος θέλει να δηλώσει πως δεν του αρκεί το σχολείο που έχει σήμερα, όποιος απαιτεί να έχει ένα σχολείο που να τον μορφώνει και όχι να τον εξοντώνει, όποιος σηκώνει κεφάλι θα τον περιμένουν αυτόφωρα, συλλήψεις, τρομοκρατία.

Τόσο καλό είναι το νομοσχέδιο της κυβέρνησης που δεν επιτρέπεται σε κανέναν μαθητή να πει τίποτα εναντίον της κυβέρνησης. Θέλουν να επικρατήσει σιγή νεκροταφείου στα σχολεία. Δεν θα τους περάσει! Οι μαθητές με τους αγώνες τους δίνουν την καλύτερη απάντηση στην κυβέρνηση. Δεν συμβιβάζονται με το σχολείο και τη ζωή που τους ετοιμάζουν, δεν τρομοκρατούνται από καμία Αστυνομία.

Οι αγώνες των μαθητών είναι δίκαιοι! Η τρομοκράτησή τους δεν θα περάσει!

Καλούμε όλα τα σχολεία, τα 15μελή, τις Συντονιστικές Επιτροπές, τους καθηγητές, τους γονείς, να πάρουν αποφάσεις καταδίκης του συγκεκριμένου γεγονότος, αποφάσεις στήριξης του δίκαιου αγώνα των μαθητών.

Οι μαθητές έχουν το δίκιο με το μέρος τους. Έχουν τη δύναμη στις συλλογικές τους αποφάσεις και στο συντονισμό τους. Έχουν και πρέπει να αξιοποιήσουν όλα τα "όπλα" για να αντιμετωπίσουν την κυβέρνηση. Έχουν επιλογή στις εκλογές να τη "μαυρίσουν", να κάνουν τη διαφορά, να ψηφίσουν ΚΚΕ σε όλες τις εκλογές, το μόνο κόμμα που έχει πάρει ξεκάθαρη θέση στήριξης του αγώνα και των αιτημάτων των μαθητών.

ΤΟΜΕΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΑΘΗΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Προσήγαγαν μαθητές του 1ου ΓΕΛ Ηγουμενίτσας - Καταγγελία της ΚΝΕ Προσήγαγαν μαθητές του 1ου ΓΕΛ Ηγουμενίτσας - Καταγγελία της ΚΝΕ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 21, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.