Οι αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ηπείρου



Δημοπρατείται η Μονάδα Κομποστοποίησης Π.Ε. Άρτας

Ένα ακόμη έργο, με το οποίο επιλύονται προβλήματα περιβαλλοντικής φύσης από την ανεξέλεγκτη διάθεση οργανικών αποβλήτων, προωθεί προς υλοποίηση η Περιφέρεια Ηπείρου. Πρόκειται για την κατασκευή Μονάδας Κομποστοποίησης στην Π.Ε. Άρτας, που έχει συνολικό προϋπολογισμό 1.478.000 ευρώ.

Η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας, που συνεδρίασε με την προεδρία του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη, ενέκρινε τη δημοπράτηση του έργου που περιλαμβάνει, κατασκευή, εξοπλισμό και δοκιμαστική λειτουργία της Μονάδας.

H κατασκευή της Μονάδας, για την οποία έχει υπογραφεί προγραμματική σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας και Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων Πεδινής και Ημιορεινής περιοχής Νομού Άρτας, χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Interreg IΡΑ CBC “Ελλάδα- Αλβανία 2014-2020», στο πλαίσιο του έργου «WASTE PREACT».

Σύμφωνα με την εγκριθείσα διακήρυξη, η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου ορίζεται σε δεκαπέντε μήνες από την ημερομηνία υπογραφής της εργολαβικής σύμβασης, εκ των οποίων 12 μήνες αντιστοιχούν στην κατασκευή του έργου και τρεις μήνες στη δοκιμαστική λειτουργία του.

Προσωρινοί ανάδοχοι έργων

Στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής εγκρίθηκαν τα πρακτικά και αναδείχθηκαν οι προσωρινοί ανάδοχοι των παρακάτω έργων:
  • «Βελτίωση πρόσβασης στη Μονή Σέλτσου – Β΄ φάση» Π.Ε. Άρτας, προϋπολογισμού 300.000 ευρώ. Ανάδοχος: ΤΕΚΑΤ Ο.Ε.
  • «Κατασκευή κόμβου Λουτρότοπου Π.Ε. Άρτας», προϋπολογισμού 280.000 ευρώ. Ανάδοχος: Ι. Καλλιας & ΣΙΑ Ε.Ε.
  • «Άμεσες επεμβάσεις στατικής ενίσχυσης του δημοτικού σχολείου Κράψης», προϋπολογισμού 61.600 ευρώ. Ανάδοχος: Εντι Ι. Ράφτης
  • Αντιπλημμυρικά έργα στην Τ.Κ. Λούτσας Π.Ε. Πρέβεζας», προϋπολογισμού 37.200,00 ευρώ. Ανάδοχος: Άγγελος Τσιμπίκης
  • Βελτίωση βατότητας αγροτικού δρόμου παραπλεύρως τάφρου στην περιοχή Περάνθης, προϋπολογισμού 15.000 ευρώ. Ανάδοχος Παναγιώτης Στεφάνου.
  • «Συλλογή στοιχείων περιοχής Αμαράντου Κόνιτσας για αποκατάσταση για αποκατάσταση σχετικά με τις κατολισθήσεις της περιοχής», προϋπολογισμού 50.703,67 ευρώ. Ανάδοχος: Κοτσώνης Κων/νος – Γαρίδης Δημήτριος.

Ανάδειξη οριστικών αναδόχων

Με άλλες αποφάσεις της η Οικονομική Επιτροπή προέβη στην ανάδειξη οριστικών αναδόχων για τα παρακάτω έργα, τα οποία αναμένεται να ξεκινήσουν σε σύντομο χρονικό διάστημα καθώς απομένει η υπογραφή των συμβάσεων.
  • «Συντήρηση – σήμανση – αποκατάσταση ζημιών – βελτίωση επικίνδυνων θέσεων Ε.Ο. 19, οδού Αβάσσου – Άνω Ράχης – Δεσποτικών, 8ης Επαρχ. Οδού, 10ης Επαρχ. Οδού καθώς και τοποθέτηση πινακίδων σήμανσης, στηθαίων ασφάλειας και διαγραμμίσεις επικίνδυνων θέσεων του οδικού δικτύου Π.Ε. Πρέβεζας», προϋπολογισμού 344.000 ευρώ. Ανάδοχος: Ηλίας Κατσιμπόκης
  • «Κατασκευή πεζοδρομίων και επέκταση ηλεκτροφωτισμού της 2ης επαρχιακής οδού ΠΕ Πρέβεζας», προϋπολογισμού 100.000 ευρώ. Ανάδοχος: Γεώργιος Μυριούνης.
  • «Αποκατάσταση γέφυρας ποταμού Καλαμά πεδιάδας Καλπακίου του Δ. Πωγωνίου» Π.Ε. Ιωαννίνων, προϋπολογισμού 20.000 ευρώ. Ανάδοχος: Κωνσταντίνος Κούγκουλης
  • Αποκατάσταση βατότητας τμήματος επαρχιακής οδού που εξυπηρετεί ΑΜΕΑ στο Δήμο Κ. Τζουμέρκων (θέση Φλουδέικα)», προϋπολογισμού 49.600 ευρώ. Ανάδοχος: Μάμαλης Σωτήριος
  • Επίσης από την Ο.Ε. αναδείχθηκε ο οριστικός ανάδοχος (Γ. Νανάκης) και για το έργο «Συντήρηση – αποκατάσταση κωδωνοστασίου Ι.Ν. Αγίου Μηνά Δικόρφου», προϋπολογισμού 15.000 ευρώ.

Δημοπρατήσεις νέων έργων

Από την Οικονομική Επιτροπή εγκρίθηκε επίσης η δημοπράτηση των έργων:
  • «Αποκατάσταση και άρση επικινδυνότητας δημοτικού σχολείου Καρβουναρίου», προϋπολογισμού 200.000 ευρώ
  • «Αποκατάσταση οδού προς Καταρράκτη Άρτας και διευθέτηση υδάτων», προϋπολογισμού 124.000 ευρώ
  • «Αποκατάσταση βατότητας οδού προς κτηνοτροφικές μονάδες στην περιοχή Λούρου», προϋπολογισμού 74.000 ευρώ.
  • «Αποκατάσταση βατότητας οδού προς Δριμίτσα μετά από πλημμύρες και σύνδεσή της με την Ε.Ο. Ιωαννίνων – Ηγουμενίτσας», προϋπολογισμού 74.000 ευρώ
  • «Εργασίες επισκευής στο τηλεφωνικό κέντρο και σε βοηθητικούς χώρους του ΕΚΑΒ Ιωαννίνων», προϋπολογισμού 22.630 ευρώ.

Με άλλη απόφαση της Ο.Ε. θα υλοποιηθεί το έργο: «Τοποθέτηση πλέγματος και αγκυρίων για την προστασία της επαρχιακής οδού από αποκόλληση βράχων στη θέση Ρωσίδες Μονολιθίου», προϋπολογισμού 200.000 ευρώ.

Συντήρηση αντλιοστασίων

Με άλλες αποφάσεις η Ο.Ε. ενέκρινε τη διάθεση πιστώσεων για επισκευές των δικτύων άρδευσης/αντλιοστασίων Αμμουδιάς ΤΟΕΒ Αχέροντας, Στρογγυλής ΤΟΕΒ Ζώνης Λούρου και για υδραυλικά εξαρτήματα, υποστήριξης της λειτουργίας κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων σε Λίθινο- Μελίσσι Δήμου Ζίτσας.

Καταπολέμηση δάκου στην Π.Ε. Θεσπρωτίας και κουνουπιών στην Π.Ε. Άρτας

Η Ο.Ε. ενέκρινε στη σημερινή της συνεδρίαση τη διενέργεια διαγωνισμών για την ανάδειξη εργολάβων δακοκτονίας, στο πλαίσιο εφαρμογής του Προγράμματος Συλλογικής Καταπολέμησης του Δάκου στην Π.Ε. Θεσπρωτίας. Δαπάνη 83.773,62 € αφορά τον από εδάφους ψεκασμό ελαιοδέντρων και 18.217,58 € για την παγιδοθεσία των προστατευόμενων ελαιοδέντρων.

Επίσης το ποσό των 30.000 ευρώ διατίθεται με απόφαση της Ο.Ε. για το πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών στην Π.Ε. Άρτας.

Οι αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ηπείρου Οι αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 02, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.