Επίσκεψη του υποψηφίου δημάρχου Νικόλα Κάτσιου στον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Τριαντάφυλλο Αλμπάνη

Συμφώνησαν να υπογράψουν μνημόνιο συνεργασίας αμέσως μετά τις εκλογές

Η ανάπτυξη μιας γόνιμης και επωφελούς συνεργασίας ανάμεσα στο δήμο Σουλίου και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, τέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο υποψήφιος δήμαρχος Σουλίου Νικόλας Κάτσιος με τον πρύτανη του Ιδρύματος Τριαντάφυλλο Αλμπάνη. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Πρύτανη και αποτελεί έναν ακόμη σταθμό στον κύκλο των προεκλογικών επισκέψεων του υποψήφιου δημάρχου Σουλίου.

Ο Ν. Κάτσιος εξέφρασε στον κ. Πρύτανη τη δέσμευση του για στενή συνεργασία του δήμου Σουλίου με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων σε μια σειρά από βασικούς αναπτυξιακούς πυλώνες, όπως είναι ο πρωτογενής τομέας, η μεταποίηση, ο τουρισμός, ο πολιτισμός, το περιβάλλον και η επιχειρηματικότητα. Επίσης, ο υποψήφιος δήμαρχος Σουλίου ενημέρωσε τον κ. Τρ. Αλμπάνη για την εποικοδομητική συνεργασία που ήδη έχει αναπτύξει η δημοτική του παράταξη με τους επιστήμονες του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, διαμέσου της απόδημης Παραμυθιώτισσας κ. Άννας Κούρτη, Καθηγήτριας του Τμήματος Βιοτεχνολογίας, η οποία έχει οριστεί ως Συντονίστρια της παράταξης για την εκπόνηση του προγράμματος παραγωγικής ανασυγκρότησης στο δήμο Σουλίου.

«Η Ακαδημαϊκή Κοινότητα θα είναι ένα ακόμη συγκριτικό πλεονέκτημα της νέας δημοτικής αρχής στο Δήμο Σουλίου, καθώς θα αποτελέσει τον στρατηγικό σύμβουλο της ανασυγκρότησης του παραγωγικού και αναπτυξιακού μας μοντέλου» ανέφερε ο Ν. Κάτσιος στον κ. Πρύτανη, ενώ στο γόνιμο διάλογο που αναπτύχθηκε, επιβεβαίωσαν την κοινή τους απόφαση για στενή συνεργασία.

Από την πλευρά του ο κ. Αλμπάνης διαβεβαίωσε τον υποψήφιο δήμαρχο Σουλίου ότι θα είναι αρωγός των προσπαθειών της νέας δημοτικής αρχής για αξιοποίηση της ακαδημαϊκής γνώσης προς όφελος της τοπικής κοινωνίας στο δήμο Σουλίου, καθώς το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων ενισχύει τις συνεργασίες του με την αυτοδιοίκηση της περιοχής. Μάλιστα δεσμεύτηκε να υπογράψουν αμέσως μετά τις εκλογές ένα μνημόνιο συνεργασίας ανάμεσα στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και το δήμο Σουλίου που θα επικυρώνει έμπρακτα αυτή την εποικοδομητική συνεργασία.

Ο Ν. Κάτσιος στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη να αποτελέσει ο δήμος Σουλίου πεδίο μελέτης για την πανεπιστημιακή έρευνα και κατέθεσε στον κ. Πρύτανη συγκεκριμένες προτάσεις οι οποίες θα αποτελέσουν την απαρχή της προγραμματικής σύγκλισης των δύο φορέων.

Κλείνοντας υπογράμμισε ότι: «Με όρους εξωστρέφειας ανοίγουμε τους ορίζοντές μας προς τα ακαδημαϊκά ιδρύματα της περιοχής αλλά και της χώρας και δημιουργούμε συνέργειες που θα επιφέρουν αμέσως μετά τις εκλογές υπεραξία ανάπτυξης στο Δήμο Σουλίου. Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών είναι μόνον η αρχή».

Επίσκεψη του υποψηφίου δημάρχου Νικόλα Κάτσιου στον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Τριαντάφυλλο Αλμπάνη Επίσκεψη του υποψηφίου δημάρχου Νικόλα Κάτσιου στον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Τριαντάφυλλο Αλμπάνη Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 21, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.