ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΚΥΡΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ - ΤΟΥ ΓΡ. ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ



Οπως ηδη ανακοινώσαμε δια του Τυπου , υπάρχουν δυο αιτήματά μας αναφορικά με την υπόθεση της ιστορικής Κυρα Βασιλικής τα οποια υπεβλήθησαν, το ενα στο Υπουργειο Πολιτισμού για τον χαρακτηρισμο της οικίας της προαναφερομενης ως οίκημα ιστορικό και το δεύτερο στο Υπουργείο Εσωτερικών δια την μερική ή ολική μεταφορά των οστών αυτης ,η οποία βρίσκεται ενταφισαμένη στον αύλειο χώρο της Ιεράς Εκκλησίας των Μεγάλων Ταξιαρχών στο Αιτωλικό κοντα στο Μεσολλόγι, στην Κοινοτητα ΠΛΑΙΣΙΟΝ η οποία είναι η γενέτειρα πατρίδα της Κυρά Βασιλικής.

Οσον αφορά το πρωτο αίτημα μας δηλαδή περι του χαρακτηρισμού της οικίας της Κυρα Βασιλικης, ως οικία ιστορική, τα γεγονότα μπήκαν σε άκρως ικανοποιητική κατάσταση.

Πραγματι, συνέχεια της υποβολής του αιτήματός μας , το Υπουργείο Πολιτσισμού επιφορτώσας στη συνέχεια τις κατα τόπους Δημοσιες Υπηρεσίες αυτού, ειχε ως αποτέλεσμα οι εν λόγω κατά τοπους Δημοσιες Υπηρεσιες Ηγουμενίτσας και Ιωαννινων αυτού , στις 21 Μαρτιου 2019 να επισκεφτούν την Κοινότητα ΠΛΑΣΙΟΝ η οποια ειναι η γενέτειρα πατριδα της εκλιπούσης και ιδιαίτερα την οικια που ειχε γεννηθεί η Κυρα Βασιλικη, οπου και έκαναν αυτοψία ,δηλαδη να ιδούν και να αναφέρουν σε έκθεση προς το Υπουργειο Πολιτισμου σε ποια κατάσταση βρίσκεται σημερα η εν λογω οικία.

Κατωτέρω ενα απόσπασμα απο αυτή την έκθεση της αυτοψίας:

«Στο σημείο που μας υποδείχτηκε είναι ορατά ερείπια οικίας. Τα τμήματα των τοίχων που σώζονται είναι πετρόχτιστα, ενώ τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό της βρίσκονται μεγάλα δέντρα,πεσμένοι κορμοί και το καταπεσμένο οικοδομικό υλικό απο την ανωδομή. Για να γίνει λεπτομερειακή περιγραφή και αποσαφήνηση του χαρακτήρα της οικίας θα πρεπει να προηγηθει κοπή των δέντρων αλλά και αφαίρεση με ιδιαίτερη προσοχή του μεγάλου όγκου του καταπεσμένου οικοδομικού υλικού »

Σε αλλο σημειο αυτης της απαντητικής και προ ημας Επιστολης την οποια λάβαμε σήμερα 12-4-2019, αναφέρεται οτι:
«θα ακολουθήσει αναφορά και απο μια άλλη Δημόσια Υπηρεσια »

Συγκεφαλαιώνοντας επι των ανωτέρω, δυνάμεθα να ειπούμε οτι το νερό μπήκε στο αυλάκι, κατα την λαική ηπειρώτικη ρήση και παροιμία μας και οραματιζόμεθα, οτι και με την συνδρομή και των αλλων Δημοσιων Υπηρεσιων Θεσπρωτιας και Ηπειρου γενικά,να ανακαινισθεί πλήρως στο εγγυς μέλλον η εν λόγω οικία ,η οποια θα αποτελέσει εσαεί όχι μόνο ιστορικό οίκημα, κόσμημα για την Κοινότητα του Πλαισίου , αλλά κυρίως και πόλος έλξης να την επισκέπτονται απ όλα τα μέρη της Ελλαδας.

Οσο αφορα το δεύτερο αίτημά μας ,δηληδη περι της μερικής ή ολικής μεταφοράς των οστών της Κυρα Βασιλικης απο το Αιτωλικό στο Πλαισιο Θεσπρωτίας , αναμένουμε την απάντηση των επι μέρους και καθ ύλην Δημοσιων Υπηρεσιων του Υπουργειου Εσωτερικων, της οποιας το περιεχόμενο , μόλις το λάβουμε ,θα το κοινοποιησουμε κατα το σύνηθες δια του Τύπου.

Μετά τιμής
Γρηγόρης ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ
Πρόεδρος ΘΟΥΚΥΔΙΔΕΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΥΒΟΤΩΝ

ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΚΥΡΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ - ΤΟΥ ΓΡ. ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΚΥΡΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ - ΤΟΥ ΓΡ. ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Απριλίου 14, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.