Αυξανόμενο το ενδιαφέρον από Γερμανία και Ρωσία για τουριστικές δραστηριότητες στην Ήπειρο



Με δύο ακόμη συμμετοχές της Περιφέρειας σε διεθνείς εκθέσεις που απευθύνονται σε μεγάλες αγορές τουρισμού, συνεχίστηκε και το Μάρτιο το πρόγραμμα τουριστικής προβολής της Ηπείρου. Η πρώτη χρονικά ήταν στην ΙΤΒ Βερολίνου της Γερμανίας και η δεύτερη στη Mitt Μόσχας της Ρωσίας.

Τα συμπεράσματα ήταν θετικά για την περιοχή μας, καθώς από τις επισκέψεις και τις συναντήσεις που έγιναν με tour operators και μεμονωμένους επισκέπτες, επιβεβαιώθηκε το αυξανόμενο ενδιαφέρον που υπάρχει τα τελευταία χρόνια στις δύο αυτές χώρες για τουρισμό πολλαπλών επιλογών και εποχών στην Ήπειρο.

Αεροπορική σύνδεση με Ισραήλ

Στο περιθώριο των Εκθέσεων προέκυψε μια ακόμη θετική είδηση: Στο Βερολίνο, ο εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας TUS Airways επισκεπτόμενος το περίπτερο της Περιφέρειας ανακοίνωσε, πώς μετά την αεροπορική σύνδεση Λάρνακας - Ιωαννίνων, εξετάζεται η σύνδεση των Ιωαννίνων με το Τελ Αβίβ, ύστερα κι από συνάντησή του με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη.

Η προβολή της Ηπείρου, ως προορισμού τεσσάρων εποχών, της γαστρονομίας και των τοπικών της προϊόντων, συμπληρώθηκε με συνεντεύξεις σε Ελληνικά και ξένα μέσα ενημέρωσης από μέλη της αποστολής της Περιφέρειας.

Ολική παρουσίαση του τουριστικού «πακέτου» στη Ρωσία

Η συμμετοχή και παρουσία της Περιφέρειας Ηπείρου στην Διεθνή ΄Έκθεση της Μόσχας, ήταν συνέχεια της περυσινής καθώς και της συνεργασίας με το Υπουργείο Τουρισμού/ΕΟΤ.

Βασική στόχευση ήταν και η προσέλκυση επισκεπτών που ενδιαφέρονται για τον θρησκευτικό τουρισμό. Στο πλαίσιο αυτό οι προωθητικές ενέργειες της αποστολής της Περιφέρειας, ενισχύθηκαν και από την αποστολή της Εκκλησίας της Ελλάδος την οποία εκπροσώπησε ο Αρχιμανδρίτης Σπυρίδων Κατραμάδος, Γραμματέας της Διοικούσας Επιτροπής του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων (με καταγωγή από τη Μολυβδοσκέπαστη Κόνιτσας).

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, η Διευθύντρια Τουρισμού της Περιφέρειας κα Ιουλία Μαρκούλα, το στέλεχος της Υπηρεσίας, κ. Ηλίας Γκαρτζονίκας αλλά και Ηπειρώτες επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου παρουσίασαν σε tour operators και στους επισκέπτες το πλήρες «πακέτο» των τουριστικών δυνατοτήτων που διαθέτει η Ήπειρος.

Αίτημα για απλοποίηση διαδικασιών χορήγησης τουριστικής βίζας

Το συμπέρασμα και από τη φετινή συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου στην Έκθεση της Ρωσίας, όπως προέκυψε και από τις αναφορές των Ρώσων tour operators, είναι ότι υπάρχουν ευοίωνες προοπτικές για εντυπωσιακή αύξηση των τουριστών που τα επόμενα χρόνια θα επισκεφθούν την Ήπειρο. Προϋπόθεση όμως είναι να αντιμετωπιστεί και το θέμα των καθυστερήσεων που διαπιστώνεται στην έκδοση τουριστικής βίζας. Τον προβληματισμό αυτό έθεσε η Διευθύντρια Τουρισμού κ. Ιουλία Μαρκούλα στην Υπουργό Τουρισμού κ. Έλενα Κουντουρά, κατά την επίσκεψή της στο περίπτερο της Περιφέρειας, επισημαίνοντας πώς ο χρόνος αναμονής που σήμερα είναι μεγάλος δρα αποτρεπτικά στον προγραμματισμό ταξιδίων προς την Ήπειρο και γενικά προς την Ελλάδα.

Για το θέμα αυτό ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης αποστέλλει ενημερωτική επιστολή προς τα Υπουργεία Εξωτερικών και Τουρισμού, προκειμένου να εξετάσουν λύσεις βελτίωσης των σημερινών διαδικασιών.

Επόμενος «σταθμός» η Κύπρος

Το πρόγραμμα της τουριστικής προβολής της Ηπείρου, συνεχίζεται με τη συμμετοχή στη Διεθνή Έκθεση «Ταξίδι» της Λευκωσίας που θα πραγματοποιηθεί από 3 έως 5 Μαΐου. Πρόκειται για τουριστική αγορά, η οποία μετά τις διαδοχικές συμμετοχές της Περιφέρειας στην εν λόγω έκθεση και τις παρουσιάσεις που έχουν γίνει, αποδίδει ήδη σημαντικά οφέλη στην Ηπειρωτική οικονομία.

Αυξανόμενο το ενδιαφέρον από Γερμανία και Ρωσία για τουριστικές δραστηριότητες στην Ήπειρο Αυξανόμενο το ενδιαφέρον από Γερμανία και Ρωσία για τουριστικές δραστηριότητες στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 05, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.