Τάσος Μαρτίνης: «Πως να αγνοήσεις ένα νέο ελπιδοφόρο αγωνιστικό & δημιουργικό πνεύμα σαν τον Ν. Κάτσιο;»



Αγαπητές συνδημότισσες και αγαπητοί συνδημότες, θεωρώ υποχρέωσή μου, να επικοινωνήσω μαζί σας και να σας γνωστοποιήσω ποιος είμαι και γιατί αποφάσισα να συνταχθώ με τη Δημοτική παράταξη του Νικόλα Κάτσιου.

Τα σαράντα ( 40 ) χρόνια ενασχόλησής μου με τα συνδικαλιστικά, κοινωνικά, συλλογικά και πολιτικά δρώμενα, αν μη τι άλλο, μου χάρισαν γνώση,εμπειρία, κριτική σκέψη, τόλμη, αποφασιστικότητα, συλλογικότητα, σεβασμό στην άλλη άποψη, πίστη στις δημοκρατικές αρχές και αξίες, αξιοπρέπεια και όλα όσα χαρακτηρίζουν εκείνους που αγωνίζονται για το εμείς.

Αγωνίστηκα και αγωνίζομαι για δημοκρατία, δικαιοσύνη, αξιοκρατία, ισότητα, ελεύθερη έκφραση, καθώς και για τη δημιουργία συνθηκών μιας καλλίτερης ποιότητας ζωής , με σεβασμό στο περιβάλλον και το παράγοντα άνθρωπο, χωρίς ποτέ να γίνω άβουλος και υποχείριο των κομματικών και πολιτικών σκοπιμοτήτων που σκοτώνουν ιδέες και πνίγουν οράματα.

Δεν επεδίωξα ποτέ θέσεις και ανταλλάγματα για μένα , την οικογένειά μου, το κοινωνικό και φιλικό μου περιβάλλον, αφήνοντας τη γυναίκα μου εργάτρια στον ιδιωτικό τομέα με σύνταξη 400 ευρώ από το ΙΚΑ, τη κόρη μου και το γαμπρό μου οικονομικούς μετανάστες στην Αγγλία και το γιό μου, λογοθεραπευτή, υπάλληλο ιδιωτικής επιχείρησης με το αντικείμενό του.

Διετέλεσα πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων ΗΛΠΑΠ ( τρόλεϊ ), πρόεδρος της Αδελφότητας Απανταχού Πολυδροσιτών, πρόεδρος του Φιλοπρόοδου Συλλόγου Πολυδροσιτών , Διευθυντής Πολιτικού Γραφείου του Δημήτρη Τσοβόλα, Διευθυντής πολιτικού κόμματος ΔΗΚΚΙ, όταν εκπροσωπείτο στη Βουλή και στην Ευρωβουλή και 1ος υποψήφιος βουλευτής ΔΗΚΚΙ Ν.Ιωαννίνων(2000).

Συντάχτηκα με το Νικόλα Κάτσιο, μετά από πολύωρες συναντήσεις και συζητήσεις και φυσικά μετά από τη διαπίστωση ότι τα πιστεύω, τα θέλω, τα γνωρίζω, τα μπορώ, συμπίπτουν με τη δική μου ελεύθερη και δημιουργική σκέψη για μια άλλη πορεία του Δήμου και των δημοτών.

Δε μπορούσα ποτέ να αγνοήσω ένα νέο, ελπιδοφόρο, αγωνιστικό, ανήσυχο και δημιουργικό πνεύμα που θέλει και μπορεί να δώσει προοπτική ανάπτυξης στη περιοχή μας και να ηγηθεί της προσπάθειας ανασυγκρότησης του παραγωγικού ιστού του τόπου με ιδιαίτερη έμφαση στη νέα γενιά.

Γνωρίζω την ιδεολογοπολιτική του ταυτότητα και γνωρίζει τη δική μου, συμφωνίσαμε όμως να προτάξουμε το κοινό μας στόχο, για μια αναπτυξιακή πορεία ,με επίκεντρο το παράγοντα άνθρωπο, που θα δίνει όραμα και ελπίδα στη νέα και στο νέο, σταθερότητα στη μέση ηλικία και σιγουριά στους απόμαχους που αποτελούν ακόμα τη ραχοκοκαλιά της υπαίθρου.

Εάν λοιπόν δε συμμετείχα, στη προσπάθεια αυτή του Νικόλα Κάτσιου, ήταν σα να ακύρωνα όλη αυτή τη διαδρομή μου, όλους αυτούς τους αγώνες.

Οφείλω δε να τονίσω, ότι με συγκίνησε ιδιαίτερα ο τρόπος προσέγγισης του Νικόλα, αλλά και οι πολύωρες συζητήσεις που είχα μαζί του και που μου έδωσαν την εικόνα ενός ανθρώπου που ξέρει τι θέλει και τι μπορεί να κάνει.

Συνδημότισσες και συνδημότες, αυτή την ώρα η αυτοδιοίκηση δε χρειάζεται πειθήνια όργανα καιροσκοπικών πολιτικών παραγόντων, τα πληρώσαμε ήδη πολύ ακριβά, χρειάζεται αγωνιστές που προτάσσουν πρώτα και πάνω απ΄ όλα τον άνθρωπο και έχουν τη γνώση, τη θέληση, τη τόλμη για πρωτοποριακές και ρεαλιστικές προτάσεις που να δίνουν λύσεις τόσο στα προβλήματα της καθημερινότητας, όσο και στις προκλήσεις των καιρών ,δημιουργώντας συνθήκες επαναπατρισμού και όχι μετανάστευσης του πιο παραγωγικού δυναμικού του τόπου.

Θέλω ειλικρινά να ευχαριστήσω όλους – όσους ασχολήθηκαν με την υποψηφιότητά μου είτε θετικά , είτε αρνητικά, αφού η πορεία είναι εκείνη που καθορίζει και ξεκαθαρίζει του λόγου το αληθές.

Κλείνοντας επιθυμώ να εκφράσω τη παράκλησή μου για μια πορεία προς τις εκλογές με ήθος, αξιοπρέπεια, αλληλοσεβασμό, εποικοδομητικό διάλογο και στο τέλος όλοι μαζί για ένα Δήμο που αξίζει τις όποιες θυσίες στη μνήμη όλων όσων μέχρι σήμερα θυσιάστηκαν και αγωνίστηκαν γι΄αυτό το τόπο.

Προσωπικά τη μόνη υπόσχεση που μπορώ να δώσω ,είναι αυτή που είχε δώσει, ο αείμνηστος φίλος Γ. Γεννηματάς , αγώνας , αγώνας , αγώνας.

Σας ευχαριστώ και Καλό Πάσχα
Τάσος Μαρτίνης
Τάσος Μαρτίνης: «Πως να αγνοήσεις ένα νέο ελπιδοφόρο αγωνιστικό & δημιουργικό πνεύμα σαν τον Ν. Κάτσιο;» Τάσος Μαρτίνης: «Πως να αγνοήσεις ένα νέο ελπιδοφόρο αγωνιστικό & δημιουργικό πνεύμα σαν τον Ν. Κάτσιο;» Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 08, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.