Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηγουμενίτσας - Του Σταύρου Κωστάρα



Και ενώ άλλες κοινωνικές δομές πήραν παράταση λειτουργίας για 3 έτη και θα συνεχίσουν να χρηματοδοτούνται μετά την λήξη των προγραμμάτων, φαίνεται πως στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι να μην συνεχιστεί η λειτουργία των κοινωνικών παντοπωλείων.
Εγώ, όπως πιστεύω και πολλοί δημότες μας, θεωρώ ότι η διατήρηση της δομής αυτής πρέπει να είναι από τις πρώτες προτεραιότητες του δήμου. Έστω και αν χρειαστεί η χρηματοδότησή της να γίνει από ιδίους πόρους.
Από όσα προκύπτουν από την έως τώρα χρηματοδότηση της δομής αυτής η απορρόφηση των κονδυλίων είναι χαμηλή και ανέρχεται στο 31% περίπου της αρχικής χρηματοδότησης. .
Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η δομή αυτή υπολειτουργεί και δεν εκπληρώνει τον σκοπό της. Το αντίθετο μάλιστα.
Χάρις στην εργατικότητα και την αποδοτικότητα των απασχολουμένων εκεί, οι οποίοι με ποικίλους τρόπους φροντίζουν να βρίσκουν συνεχώς νέες δωρεές, τις οποίες εκμεταλλεύονται στο έπακρον, κατάφεραν να μην απαιτούνται πολλά χρήματα για την λειτουργία της δομής αυτής.
Τα ελάχιστα χρήματα που απαιτούνται για την λειτουργία του κοινωνικού παντοπωλείου είναι πολύ λιγότερα απ’ ότι ξοδεύει ο δήμος για σουβλάκια τις απόκριες και λαγάνες την Καθαρά Δευτέρα. Ας περικόψουμε λοιπόν δαπάνες από αχρείαστες γιορτές προκειμένου να ενισχυθούν οι συμπολίτες μας οι οποίοι έχουν πραγματικές ανάγκες. Πραγματικές ανάγκες οι οποίες δεν φαίνεται να πάψουν να υφίστανται σύντομα.
Ας προετοιμαστεί λοιπόν ο δήμος από τώρα για την υποστήριξη της λειτουργίας του κοινωνικού παντοπωλείου, ακόμη και μετά την λήξη της χρηματοδότησης του προγράμματος. Η δε επόμενη δημοτική αρχή θα φροντίσει να βρει και τα λίγα χρήματα που απαιτούνται, αλλά και να διαμορφώσει τον τρόπο λειτουργίας της δομής, χωρίς να έχει ενταχθεί σε κάποιο πρόγραμμα.
Υ.Γ Αφιερωμένο εξαιρετικά σους υπαλλήλους του κοινωνικού παντοπωλείου οι οποίοι πραγματικά υπερβάλλουν εαυτόν για να βοηθήσουν τους συμπολίτες μας!


Σταύρος Κωστάρας
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος
με τον συνδυασμό
Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία
Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηγουμενίτσας - Του Σταύρου Κωστάρα Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηγουμενίτσας - Του Σταύρου Κωστάρα Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Απριλίου 07, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.