Αρκεί να φέρουν ψήφους - Του Σταύρου Κωστάρα



Σε εσωκομματική μάχη αναδείχτηκαν τελικά οι δημοτικές εκλογές στον νομό μας, αφού κάποιοι υποψήφιοι, τόσο στις περιφερειακές, όσο και στις δημοτικές εκλογές, στηρίχτηκαν άμεσα από υποψήφιους βουλευτές, οι οποίοι θέλησαν κατ αυτόν τον τρόπο να αυξήσουν την επιρροή τους.
Τώρα αν άξιζαν ή όχι να εκλεγούν δεν έχει σημασία. Σημασία έχει να φέρουν ψήφους στις βουλευτικές εκλογές που έπονται.
Φυσικά σημαντικό ρόλο τόσο στην εκλογή της δημοτικής αρχής, όσο και της «χρυσής» ομάδας που διοικεί τον δήμο, έπαιξαν οι μεταφερόμενοι – κατευθυνόμενοι ψηφοφόροι από την Βόρεια Ήπειρο, αλλά και ψηφοφόροι Αλβανικής καταγωγής που απέκτησαν Ελληνική υπηκοότητα και ψηφίζουν κανονικά, οι οποίοι δεν ήξεραν ποιον ψήφιζαν και, πιθανόν οι περισσότεροι, δεν ήξεραν καν που ψήφιζαν! Και ήταν μακριά η λίστα των ψηφοφόρων αυτών. Για 2.500 χιλιάδες μιλάνε οι κακές οι γλώσσες. Δύο σακιά ψηφοδέλτια πήγαν νωρίτερα στην Αλβανία για να μοιραστούν έγκαιρα.
Οι δε μεταδημοτεύσεις των Βορειοηπειρωτών και Ελληνοποιηθέντων έβγαζαν μάτια. Οι γονείς ψήφιζαν στο Μαυρούδι, η κόρη στην Ηγουμενίτσα και ο γιός στην Νέα Σελεύκεια. Αχταρμάς. Κάποιοι άλλοι βρέθηκαν να ψηφίζουν στο Μαργαρίτι!! Για πρώτη φορά στην ζωή τους πρέπει να πήγαν οι άνθρωποι εκεί και πρώτη φορά τους έβλεπαν και οι ντόπιοι κάτοικοι!
Υπήρχαν βέβαια και οι αθίγγανοι. Η μεν ξυλεία, την οποία χρησιμοποίησαν κατά τις πρόσφατες μετακινήσεις τους για να φτιάξουν τα τσαντίρια τους, ήταν ευγενική χορηγία υποψηφίου. Το δε τιμολόγιο, ως είθισται, από αλλού εξοφλήθηκε βεβαίως βεβαίως!
Έτσι την πάτησαν και δεν ελέγχτηκαν υποψήφιοι οι οποίοι έδωσαν την προσωπική τους μάχη σταυρό – σταυρό και, οι πλείστοι εξ αυτών, είναι καταξιωμένα μέλη της κοινωνίας με προσφορά στα κοινά και στην οικονομία του τόπου.
Και βλέπουν τώρα κάποιους εντελώς φθαρμένους και με μηδενικό έργο και προσφορά, να έχουν πάρει τόσους ψήφους που λες δεν μπορεί, κάτι βρωμάει!
Βέβαια φάνηκαν πολύ χρήσιμοι στην προσπάθεια κατάκτησης της νίκης. Χρήσιμοι για κάποιους που είχαν ήδη εξασφαλίσει την εκλογή τους και θα νέμονται εκ νέου τα οφέλη της εξουσίας.
Υπήρξαν βέβαια και κάποιοι εκ των υποψηφίων που ξόδεψαν πολλά χρήματα για να εξασφαλίσουν την επανεκλογή τους. Μερικοί ζουν από αυτό το «επάγγελμα» και φρόντισαν να επενδύσουν για να μην κοπούν τα μελλοντικά κέρδη.
Κάποιοι άλλοι πήραν προίκα για να συμμετάσχουν στις εκλογές! Προίκα σε ψήφους εννοείται. Άλλωστε σε κάποιες χώρες συνηθίζεται να δίνει ο γαμπρός προίκα για να πάρει την νύφη!

Σταύρος Κωστάρας
Αρκεί να φέρουν ψήφους - Του Σταύρου Κωστάρα Αρκεί να φέρουν ψήφους - Του Σταύρου Κωστάρα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 05, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.