Εόρτασε το γραφικό παρεκκλήσι της Αγίας Παρασκευής στην Πλαταριά (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Εόρτασε το γραφικό παρεκκλήσι της Αγίας Παρασκευής στην Πλαταριά (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ) 
 






Εόρτασε το γραφικό παρεκκλήσι της Αγίας Παρασκευής στην Πλαταριά Θεσπρωτίας, όπου τόσο στον εσπερινό μετ' αρτοκλασίας την παραμονή, όσο και στο όρθρο και στη θεία λειτουργία ανήμερα, που τελέστηκαν υπαίθρια, συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες πιστοί. 
 
Να σημειωθεί ότι το παρεκκλήσι της αγίας Παρασκευής Πλαταριάς, που ο χώρος του έχει διαμορφωθεί εξαιρετικά όμορφα, είναι προσκύνημα, όπου συρρέουν είτε για να λάβουν την ευλογία της μεγαλομάρτυρας είτε για την τέλεση μυστηρίων άτομα από διάφορες περιοχές της Ηπείρου και της Ελλάδας. 
 
Μετά τον εσπερινό ακολούθησε λιτανεία της εικόνας της Αγίας με βάρκες, μέσω θαλάσσης, προς το ναό του αγίου Βασιλείου. 
Μιλώντας στον εσπερινό ο θεολόγος π. Ηλίας Μάκος τόνισε ότι η Αγία Παρασκευή απέδειξε, με τα βασανιστήρια, που υπέστη, και, τελικά, το μαρτύριό της ότι η Βασιλεία του Θεού έχει έναν εκρηκτικό δυναμισμό. Έστω και αν δεν φαίνεται εξωτερικά, μεταμορφώνει και αλλάζει εσωτερικά τον άνθρωπο, που την αποδέχεται και αγωνίζεται γι' αυτή. 
Και πρόσθεσε: "Τον Θεό δεν τον αγνόησε, όπως εμείς, που τον "εξορίζουμε" από τη ζωή μας ή τον θυμόμαστε όταν κλίνει η πόρτα της προσωπικής μας ζωής. Δεν τον αισθανόμαστε ως ολοκλήρωση της ουσίας της ζωής μας. Σαν κάτι, που όχι απλά πιστεύουμε, αλλά και πρέπει να περιμένουμε καθημερινά. Ήρθε, λοιπόν, η ώρα, είναι τώρα, μιμούμενοι την Αγία Παρασκευή, να ανανεώσουμε την προσδοκία μας για τη βασιλεία του Θεού, για να μπορούμε να αγωνιζόμαστε, προκειμένου να καταρρεύσουν τα φαντάσματα της κοσμικής ζωής μας".


Εόρτασε το γραφικό παρεκκλήσι της Αγίας Παρασκευής στην Πλαταριά (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ) Εόρτασε το γραφικό παρεκκλήσι της Αγίας Παρασκευής στην Πλαταριά (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουλίου 29, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.