Κρυστάλλινες και πεντακάθαρες οι παραλίες της Ηπείρου

Κρυστάλλινες και πεντακάθαρες οι παραλίες της Ηπείρου


 

Απέραντες ή μικρές και γραφικές, καταγάλανες ή γαλαζοπράσινες οι παραλίες της Ηπείρου.. Και πεντακάθαρες! Με νερά να τα πιεις στο ποτήρι όπως προκύπτει από όλους τους ελέγχους που κατά καιρούς γίνονται. Δεκάδες απ’ αυτές άλλωστε έχουν περάσει από το μικροσκόπιο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Περιβάλλοντος και έχουν καταταχθεί στις πλέον καθαρές. Η ποιότητα των υδάτων άριστη. Την καθαρότητα επιβεβαιώνουν και τα μηνιαία στοιχεία του Προγράμματος Παρακολούθησης της Ποιότητας των υδάτων κολύμβησης και ενημέρωσης των ταυτοτήτων των υδάτων κολύμβησης των ακτών των Περιφερειών της Ελλάδας, που υλοποιείται από το Υπουργείο Περιβάλλοντος σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Υδάτων των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων της χώρας.

Τα μηνιαία στοιχεία αναρτώνται δημόσια και κει αποτυπώνεται η άριστη ποιότητα των νερών.

Μοναδική παραφωνία τον Ιούλιο ήταν η εμφάνιση φυκιών, κάτι που δεν οφείλεται σε ανθρώπινο παράγοντα αλλά στους ισχυρούς ανέμους και τις καιρικές συνθήκες που επικράτησαν.

Οι παραλίες στις οποίες έγιναν μετρήσεις είναι οι ακόλουθες:

Άρτα: Σαλαώρα, Κορωνησία, Κόπραινα

Θεσπρωτία: Καραβοστάσι,Αρίλλας, Μέγα Άμμος, Ζάβια, Μπέλλα Βράκα, Γαλλικός Μώλος, Πλαταριά, Δρέπανο, Κεραμίδι Φιλιατών και Σαγιάδα.

Πρέβεζα: Λίχνος, Κρυονέρι, Βάλτος, Σαρακίνικο, Αμμουδιά, Αλωνάκι, Λούτσα, Βράχος, Λυγιά, Λιθάρι, Μύτκας, Καλαμίτσι, Κυανή Ακτή, Παντοκράτορας και Αλωνάκι.

Κρυστάλλινες και πεντακάθαρες λοιπόν και τον Αύγουστο έχουν την τιμητική τους!
Κρυστάλλινες και πεντακάθαρες οι παραλίες της Ηπείρου Κρυστάλλινες και πεντακάθαρες οι παραλίες της Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Αυγούστου 13, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.