Ηγουμενίτσα: Απέραντο "τσαντίρι" κατάντησε το Δρέπανο

Ηγουμενίτσα: Απέραντο "τσαντίρι" κατάντησε το Δρέπανο







Υπαίθριο πλυσταριό της δεκαετίας το 80, θυμίζει σχεδόν κάθε μεσημέρι και απόγευμα, η παραλία του Δρεπάνου στην Ηγουμενίτσα.
Η πιο πολυσύχναστη δηλαδή παραλία του Δήμου Ηγουμενίτσας, την οποία επισκέπτονται καθημερινά χιλιάδες επισκέπτες και κάτοικοι του νομού και αποτελεί τη "βιτρίνα" του.

Και αυτό διότι, ανενόχλητοι κάποιοι, συνήθως αθίγγανοι από γειτονικές χώρες, κατασκηνώνουν για κάποιες ώρες στο σημείο, πλένουν τα ρούχα τους με δωρεάν νερό από τις δημόσιες ντουζιέρες και στη συνέχεια απλώνουν τα ρούχα τους στα δέντρα για να στεγνώσουν, πριν ξεκινήσουν να πουλήσουν τη πραμάτεια τους στα κοντινά πανηγύρια.
 

Κανένας βέβαια δεν ενδιαφέρεται ώστε να μπει τάξη στην απαράδεκτη αυτή εικόνα.
Ούτε τη Δημοτική Αρχή έχουμε δει να αντιδράει, ούτε τον Οργανισμό Λιμένος Ηγουμενίτσας στον οποίο ανήκει η διαχείριση του Δρεπάνου, αλλά κυρίως, ούτε από το Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, στελέχη του οποίου περνάνε δεκάδες φορές την ημέρα από το σημείο, χωρίς (;) ποτέ να δούνε κάτι και οι οποίοι είναι επιφορτισμένοι με την αστυνόμευση της περιοχής.
 

Μετά το κλείσιμο των δημοτικών καταστημάτων στο Δρέπανο εδώ και 4 χρόνια, τα οποία ήταν πόλος έλξης τους καλοκαιρινούς μήνες, την απαράδεκτη κατάσταση με την καθαριότητα της ακτής, έρχεται και η περεταίρω υποβάθμιση της περιοχής, με συνυπευθυνότητα όλων των αρμόδιων τοπικών φορέων και αρχόντων, σε σημείο που αρχίζουν να γίνονται πιστευτές οι απόψεις πολλών αναγνωστών μας, που κάνουν λόγο για εσκεμμένη υποβάθμιση που καθόλου τυχαία δεν είναι.

Ηγουμενίτσα: Απέραντο "τσαντίρι" κατάντησε το Δρέπανο Ηγουμενίτσα: Απέραντο "τσαντίρι" κατάντησε το Δρέπανο Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Αυγούστου 07, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.