Ελληνισμός Βορείου Ηπείρου - Του Ιωάννη Θεοχάρη

Ελληνισμός Βορείου Ηπείρου - Του Ιωάννη Θεοχάρη





Με αφορμή τις αρπαγές των περιουσιών και τον διωγμό που υφίστανται τον τελευταίο διάστημα

Οι Έλληνες Βορειοηπειρώτες ζουν και αναπτύσσονται σήμερα στην βόρεια περιοχή της ενιαίας Ελληνικής Ηπείρου, περιοχή όπου ζούσαν ανέκαθεν όπως αποκαλύπτουν αρχαιολογικές εκσκαφές σε Βουθρωτό, αρχαία Φοινίκη κ.τ.λ .

Έχουν χύσει πολύ αίμα για την απελευθέρωση τους και έχουν χαρίσει πολλούς νεκρούς και ήρωες για αυτό. Διώκονται στο παρελθόν αλλά και σήμερα από την γη που τους ανήκει χωρίς καμία κυβέρνηση να στηρίζει τον αγώνα που δίνουν για την παραμονή στον τόπο τους (δολοφονία εν ψυχρώ συμπατριώτη μας που νόμιμα σήκωσε την Ελληνική Σημαία, αρπαγή περιουσιών σε παραθαλάσσιες περιοχές) . Η κοινή μας Ιστορία άλλωστε το αποδεικνύει και έχει γράψει με τα λαμπρότερα χρώματα για ήρωες που αγωνιστήκαν για την ελευθερία της περιοχής.
Κατά το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο και συγκεκριμένα κατά την Ιταλική εισβολή στα βουνά της Αλβανίας οι Έλληνες
Βορειοηπειρώτες γίνανε ένα με τα Ελληνικά στρατεύματα, όταν οι Αλβανοί συνεργάστηκαν με τους φασίστες Ιταλούς, απόδειξη οι εκατοντάδες νεκροί και το νεκροταφείο στην Κλεισούρα όπου Έλληνες Βορειοηπειρώτες φύλαγαν τα οστά Ελλήνων στρατιωτών.
Οι Βορειοηπειρώτες δεν εγκατέλειψαν τον τόπο τους ,καθώς ελευθερώθηκε για μια ακόμη φορά το 1914 η Βόρειος Ήπειρος και κατά συνέπεια έμειναν στις πατρογονικές τους εστίες.
Επίσης, οι Βορειοηπειρώτες είναι Έλληνες Χριστιανοί Ορθόδοξοι και ποτέ δεν απαρνήθηκαν τη θρησκεία τους ακόμα και όταν ο Χότζα γκρέμιζε τις εκκλησίες.

Τα Ελληνικά πολιτικά κόμματα κυρίως της αριστεράς αδιαφορούσαν και αδιαφορούν όταν επί χρόνια αυτό το κομμάτι του Ελληνισμού υπέφερε και υποφέρει και είτε σιωπούσαν στρουθοκαμηλίζοντας είτε ………αγωνίζονταν έχοντας διαστροφική ιδεοληψία για τις χώρες της Λατινικής Αμερικής που μάλλον τους έπεφτε πιο κοντά.
Μια βόλτα στην Ελληνική Βόρειο Ήπειρο ίσως μας βοηθήσει να διευρύνουμε λίγο τους ορίζοντες της Εθνικής μας γνώσης .

Θα νοιώσουμε τη συνεχεία του τόπου των ανθρώπων και της κοινής μας ιστορίας .

Αν μας έχει μείνει λίγο Ελλάδα στην κάρδια ίσως νοιώσουμε το παράπονο των συμπατριωτών μας που στην Ελλάδα είναι….Αλβανοί και στην Αλβανία… Έλληνες μόνο και μόνο γιατί η Πατρίδα τους πούλησε σε συγκεκριμένη Ιστορική στιγμή αντί ενός πινακίου φακής.

Υ.Γ
Δεν έχουν καμία σχέση με αυτούς τους ανθρώπους που τους χρησιμοποιούν σήμερα σε κάθε εκλογική αναμέτρηση με το έτοιμο φακελάκι το σταυρωμένο ψηφοδέλτιο και το πενητάνευρο μέσα. Γιατί δεν έχουν την ανάγκη άδειας παραμονής ,παράνομης συνταξιοδότησης, παράνομης παροχής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, η οποίας άλλης ευεργετικής διάταξης που έχουν λάβει οι παράνομα εισελθόντες στη χώρα μας. 
Θεοχάρης Δ. Ιωάννης Αξκός Ε.Α
Ελληνισμός Βορείου Ηπείρου - Του Ιωάννη Θεοχάρη Ελληνισμός Βορείου Ηπείρου - Του Ιωάννη Θεοχάρη Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Αυγούστου 09, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.