Ποιοι τουρίστες έρχονται στην Ήπειρο, πόσο μένουν, πόσα ξοδεύουν

Ποιοι τουρίστες έρχονται στην Ήπειρο, πόσο μένουν, πόσα ξοδεύουν

 


 
Η Αλβανία, η Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ιταλία αποτελούν τις χώρες προέλευσης των τουριστών που επιλέγουν να κάνουν τις διακοπές τους στην Ήπειρο. Το 2018, σύμφωνα με τα οριστικά στοιχεία που δημοσιοποίησε το ΙΝΣΕΤΕ, την περιοχή επισκέφθηκαν 823 χιλιάδες τουρίστες και οι εισπράξεις ανήλθαν στα 221 εκατομμύρια. Συνολικά έγιναν 3,3 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις. Η δαπάνη ανά επίσκεψη φτάνει στα 269 ευρώ, η δαπάνη ανά διανυκτέρευση στα εξήντα έξι ευρώ και η μέση διάρκεια παραμονής των τουριστών ανέρχεται στις τέσσερις ημέρες. Το 2018 είναι μία χρονιά που σημειώθηκε αύξηση στην τουριστική κίνηση καθώς οι επισκέπτες ήταν περισσότεροι κατά 110 χιλιάδες σε σύγκριση με το 2017.

Καλύτεροι τουρίστες μπορούν να θεωρηθούν οι Γερμανοί καθώς μένουν τουλάχιστον δέκα ημέρες στην περιοχή και η δαπάνη ανά επίσκεψη φτάνει στα 637 ευρώ. Είναι η υψηλότερη μεταξύ όλων όσων παρουσιάζονται στην μελέτη.

Στην διάρκεια του 2018 επισκέφθηκαν την Ήπειρο 231 χιλιάδες Αλβανοί τουρίστες, 83 χιλιάδες Γερμανοί, 40 χιλιάδες από το Ηνωμένο Βασίλειο, 62 χιλιάδες Ιταλοί και 406 χιλιάδες από διάφορες άλλες χώρες.

Η Ήπειρος παραμένει στην όγδοη θέση μεταξύ των ελληνικών περιφερειών καταγράφοντας αύξηση κατά 15,4% το 2018 έναντι της οριακής μείωσης που είχε το 2017. Η Ήπειρος περιλαμβάνεται στις περιφέρειες που κατέγραψε αύξηση, έστω και μικρή (2,6%) και στις εισπράξεις που προέρχονται από τον τουριστικό κλάδο.

Οι Γερμανοί είναι αυτοί που ξοδεύουν τα περισσότερα χρήματα καθώς άφησαν στην περιοχή 53 εκατομμύρια ευρώ, οι Αλβανοί ξόδεψαν 40 εκατομμύρια και οι Ιταλοί ξόδεψαν 19 εκατομμύρια.


Ποιοι τουρίστες έρχονται στην Ήπειρο, πόσο μένουν, πόσα ξοδεύουν Ποιοι τουρίστες έρχονται στην Ήπειρο, πόσο μένουν, πόσα ξοδεύουν Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Αυγούστου 10, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.