4,5 εκατομμύρια για τα «Πράσινα Σημεία» στην Ήπειρο

4,5 εκατομμύρια για τα «Πράσινα Σημεία» στην Ήπειρο
 
 

Στον αέρα είναι η πρόσκληση της Περιφέρειας Ηπείρου για την ένταξη και την χρηματοδότηση των «πράσινων σημείων». Πρόκειται για ένα ακόμη βήμα στην κατεύθυνση της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων. Για την ολοκλήρωσή του καλούνται οι Δήμοι να κάνουν το επόμενο βήμα με την υποβολή των αντίστοιχων φακέλων για την υλοποίηση των έργων. Το συνολικό ποσό που έχει δεσμευτεί και προυπολογιστεί ανέρχεται στα 4,5 εκατομμύρια ευρώ και οι προτάσεις θα πρέπει να υποβληθεί μέχρι τις 19 Δεκεμβρίου. Σημειώνεται ότι από την Περιφέρεια έχουν παραδοθεί στους Δήμους οι οριστικές μελέτες και τα τεύχη δημοπράτησης.

Σύμφωνα με το εγκεκριμένο Περιφερειακό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων πράσινα σημεία προβλέπεται να δημιουργηθούν στους Δήμους Κόνιτσας, Πάργας, Πρέβεζας, Ζηρού, Ιωαννίνων, Ηγουμενίτσας και Ζίτσας ενώ οι Δήμοι Αρταίων και Νικολάου Σκουφά έχουν αναλάβει να υλοποιήσουν μόνοι τους τα σχετικά έργα.

Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης πρόσκλησης χρηματοδοτούνται έργα υποδομής για την δημιουργία μικρών ή μεγάλων πράσινων σημείων, προμήθειες εξοπλισμού, απόκτηση γης, έργα σύνδεσης με τα δίκτυα Κοινής Ωφέλειας και δράσεις ευαισθητοποίησης και δημοσιότητας.
4,5 εκατομμύρια για τα «Πράσινα Σημεία» στην Ήπειρο 4,5 εκατομμύρια για τα «Πράσινα Σημεία» στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 06, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.