Ενημέρωση για το νέο Τμήμα στην Ηγουμενίτσα ζητεί ο Β. Γιόγιακας

Ενημέρωση για το νέο Τμήμα στην Ηγουμενίτσα ζητεί ο Β. Γιόγιακας
 

Ενημέρωση για τις προθέσεις των Πρυτανικών Αρχών ως προς τη λειτουργία του νέου Τμήματος Μετάφρασης και Διερμηνείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στην Ηγουμενίτσα ζητεί ο Βασίλης Γιόγιακας με επιστολή του προς τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου κ. Τριαντάφυλλο Αλμπάνη.

Ο βουλευτής Θεσπρωτίας της Νέας Δημοκρατίας αναφέρει ότι ένα χρόνο μετά την ψήφιση του Νόμου 4559/2018 είναι αμφίβολο αν έχει δρομολογηθεί έστω μια πρόσληψη μέλους Δ.Ε.Π. - από τις θέσεις που είχαν κατανεμηθεί το τελευταίο 6μηνο για τις ανάγκες του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων - και ενώ οι σχετικές υπουργικές αποφάσεις υποδείκνυαν την ανάγκη να καλυφθούν κατά προτεραιότητα τα μη αυτοδύναμα Τμήματα όπως αυτό στην Ηγουμενίτσα. Χαρακτηρίζει δε «εξαιρετικά αμφίβολη» τη λειτουργία του νέου Τμήματος από το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021 λόγω του χρόνου που συνήθως απαιτείται για την ολοκλήρωση της διαδικασίας πλήρωσης θέσεων μελών Δ.Ε.Π., σημειώνοντας ότι το υφιστάμενο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του πρώην ΤΕΙ Ηπείρου έχει μόλις 4 μέλη Δ.Ε.Π.. Ως εκ τούτου ο κ. Γιόγιακας ζητεί να πληροφορηθεί και για το αν υπάρχει σχεδιασμός για την κάλυψη των αναγκαίων θέσεων διδακτικού προσωπικού του νέου Τμήματος.

Προς:
κο Τριαντάφυλλο Αλμπάνη
Πρύτανη Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
Κοιν.:
κα Κεραμέως Νίκη
Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

2 Σεπτεμβρίου 2019
Αξιότιμε κύριε Πρύτανη,

Ως γνωστόν με τον άρθρο 3 του Ν. Ν.4559/2018 ιδρύθηκε Τμήμα Μετάφρασης και Διερμηνείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με έδρα την πόλη της Ηγουμενίτσας. Στη σχετική διάταξη η έναρξη λειτουργίας του εν λόγω Τμήματος καθορίζεται το αργότερο από το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 με αιτιολογημένη απόφαση της Συγκλήτου που εκδίδεται έως τις 30 Απριλίου του προηγούμενου έτους από το έτος έναρξης της εκπαιδευτικής λειτουργίας. Προβλέπεται επίσης (άρθρο 18 του Ν.4559/2018) η στελέχωσή του νέου Τμήματος έως τη συμπλήρωση των 8 μελών Δ.Ε.Π.. Σημειώνεται ότι το υφιστάμενο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του πρώην ΤΕΙ Ηπείρου έχει μόλις 4 μέλη Δ.Ε.Π. τα οποία σύμφωνα με τον παραπάνω νόμο έχουν ενταχθεί στο νεοϊδρυθέν Τμήμα.

Έναν και πλέον χρόνο μετά την ψήφιση του Νόμου είναι αμφίβολο αν έχει δρομολογηθεί έστω μια πρόσληψη μέλους Δ.Ε.Π, από τις θέσεις που είχαν κατανεμηθεί το τελευταίο 6μηνο για τις ανάγκες του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και ενώ οι σχετικές υπουργικές αποφάσεις υποδείκνυαν την ανάγκη να καλυφθούν κατά προτεραιότητα τα μη αυτοδύναμα Τμήματα, όπως αυτό στην Ηγουμενίτσα. Λαμβανομένου υπόψη του χρόνου που συνήθως απαιτείται για την ολοκλήρωση της διαδικασίας πλήρωσης τέτοιων θέσεων, η λειτουργία του νέου Τμήματος από το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021 καθίσταται εξαιρετικά αμφίβολη, ακόμα και αν η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων αποφασίσει τη λειτουργία του νέου Τμήματος έως τις 30 Απριλίου του 2020.

Συνεκτιμώντας τα παραπάνω σάς ζητώ να προγραμματίσουμε το συντομότερο δυνατό συνάντηση στην οποία θα μου δοθεί η ευκαιρία να ενημερωθώ για τις προθέσεις των Πρυτανικών Αρχών ως προς την απόφαση λειτουργίας του νέου Τμήματος στην Ηγουμενίτσα καθώς και για το σχεδιασμό πλήρωσης των αναγκαίων θέσεων διδακτικού προσωπικού του Τμήματος στην Ηγουμενίτσα.

Ευελπιστώντας στη θετική σας ανταπόκριση σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη διάθεση συνεργασίας σας.

Με εκτίμηση,
Βασίλειος Γιόγιακας  
Βουλευτής Θεσπρωτίας
Ενημέρωση για το νέο Τμήμα στην Ηγουμενίτσα ζητεί ο Β. Γιόγιακας Ενημέρωση για το νέο Τμήμα στην Ηγουμενίτσα ζητεί ο Β. Γιόγιακας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 02, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.