https://picasion.com/

Στις 18 Νοεμβρίου οι εκλογές στο Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Θεσπρωτίας

Στις 18 Νοεμβρίου οι εκλογές στο Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων ΘεσπρωτίαςΣυναδέλφισσες και συνάδελφοι

Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους συναδέλφους να οργανωθούν στο σωματείο μας και να συμμετέχουν στην εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση του σωματείου την ΔΕΥΤΕΡΑ 18 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ στις 7μμ στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ.

ΘΕΜΑΤΑ:
1) Απολογισμός δράσης απερχόμενης Διοίκησης
2) Οικονομικός απολογισμός
3) Εκλογή εφορευτικής επιτροπής

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Το σωματείο μας, μαζί με δεκάδες Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και σωματεία, δώσαμε αποφασιστικά τη μάχη των απεργιών στις 24 Σεπτέμβρη και στις 2 Οκτώβρη, τσαλακώσαμε τους σχεδιασμούς κυβέρνησης και εργοδοσίας! Συνεχίζουμε τον αγώνα και απαιτούμε να πάρει πίσω η κυβέρνηση της ΝΔ το νομοσχέδιο που τσακίζει τους μισθούς και τις συνδικαλιστικές μας ελευθερίες.

Το αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο φέρνει μεγάλο πλήγμα στα δικαιώματα μας. Προωθείται το πλήρες ξήλωμα των κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Χτυπιούνται οι συλλογικές μας διαδικασίες και μπαίνει στο γύψο η δράση των σωματείων. 
Συγκεκριμένα:
· O οριστικός ενταφιασμός των Κλαδικών Συμβάσεων.
· Οι Τοπικές ή Επιχειρησιακές Συμβάσεις θα υπερισχύουν των Κλαδικών Συμβάσεων.
· Ενίσχυση των περιβόητων ενώσεων προσώπων που θα υπογράφουν σύμβαση που θα υπερισχύει και αυτή της Κλαδικής ΣΣΕ.
· Θέσπιση «ηλεκτρονικού μητρώου» σωματείων και καθιέρωση της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για αποφάσεις όπως απεργίες με αποτέλεσμα το ηλεκτρονικό φακέλωμα αλλά και το χτύπημα των ζωντανών μαζικών Γενικών Συνελεύσεων.
· Ορίζει τον Υπουργό Εργασίας ως “ανώτατο άρχοντα”, με δικαίωμα να παρεμβαίνει όποτε αυτός νομίζει στα συνδικαλιστικά μας δικαιώματα.
· Κατάργηση και του ελάχιστου δικαιώματος για μονομερή προσφυγή στον ΟΜΕΔ
· Συνυπευθυνότητα του εργαζόμενου για την μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών από τον εργοδότη, με αποτέλεσμα την μη αναγνώριση των ενσήμων!
· Υπονόμευση της πληρωμής της υπερωριακής απασχόλησης.
· Προχωρούν παραπέρα με την ιδιωτικοποίηση της Κοινωνικής Ασφάλισης, αξιοποιώντας την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, για να χτυπήσουν ότι έχει απομείνει από τα ασφαλιστικά-συνταξιοδοτικά δικαιώματα.

Με το χτύπημα των εργατικών, ασφαλιστικών, συνδικαλιστικών μας δικαιωμάτων, η κυβέρνηση επιδιώκει να στηρίξει με κάθε τρόπο την «επιχειρηματικότητα», δηλαδή τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Είναι αποκαλυπτική η συζήτηση στη βουλή για το προσχέδιο του προϋπολογισμού, στο οποίο προβλέπονται νέες φοροελαφρύνσεις των επιχειρηματικών ομίλων, σε συνδυασμό με σειρά από «αντίμετρα» που μας φορτώνουν ακόμα περισσότερα βάρη στις πλάτες μας.

Άραγε σε τι θα μας ωφελήσει σαν εργαζόμενους η μείωση φόρου στα μερίσματα από 10% σε 5% και η μείωση της φορολογίας των εταιρειών; Θα δούμε αυξήσεις στους μισθούς μας; Θα πάψει η εντατικοποίηση της δουλειάς μας;

Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει προσηλωμένη πάνω στον ίδιο δρόμο της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για μεγαλύτερο τσάκισμα των δικαιωμάτων μας. Έχουμε αρκετή πείρα πως η ανάπτυξή τους χτίζεται πάνω στα συντρίμμια των δικαιωμάτων μας. Είναι η πείρα που βλέπουμε κάθε χρόνο τις μεγάλες εταιρίες να παρουσιάζουν αυξημένα κέρδη, την ώρα που οι νέοι εργαζόμενοι προσλαμβάνονται με όλο και λιγότερα χρήματα και με τσακισμένα δικαιώματα στο ωράριο, στις υπερωρίες. Είναι η πείρα των απολύσεων συναδέλφων, επειδή διεκδικούν τα αυτονόητα!

Σε αυτή την κατεύθυνση εντάσσεται και το νέο ασφαλιστικό που προετοιμάζει η κυβέρνηση της ΝΔ, με την γνωστή συνταγή «περί βιωσιμότητας των ασφαλιστικών ταμείων», όπου ουσιαστικά πρόκειται για νέα επίθεση στις συντάξεις, στις παροχές μας σε φάρμακα, στην κοινωνική περίθαλψη.

Μπορούμε και πρέπει να τους χαλάσουμε τα σχέδια. Με μαζικό, ενωτικό ταξικό αγώνα που θα υπερασπίζεται και θα διεκδικεί τα δικαιώματά μας, κόντρα σε κυβέρνηση, ΣΕΒ, αλλά και την ξεπουλημένη ηγεσία της ΓΣΕΕ, που θέλουν να πνίξουν κάθε φωνή αντίστασης και να επικρατήσει σιγή νεκροταφείου. Άλλωστε η άθλια στάση της ηγεσίας της ΓΣΕΕ στις 2 απεργίες, φανερώνει τον υπονομευτικό ρόλο που παίζει προς όφελος των εργοδοτών και της κυβέρνησης.

Η πείρα μας να γίνει κριτήριο! Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από την ανάπτυξή τους! Ο μόνος δρόμος για να καλυτερεύσει η ζωή μας είναι η οργάνωση στο σωματείο μας και η διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας!

Συσπειρωνόμαστε και μαζικοποιούμε το Σωματείο μας. Συμμετέχουμε στις ζωντανές συλλογικές διαδικασίες του. Στην επίθεση που δεχόμαστε από την κυβέρνηση της ΝΔ και την εργοδοσία απαντάμε με τα δικά μας όπλα, με το σωματείο μας και την συνέλευσή του. ΔΥΝΑΤΟΣ ΕΡΓΑΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΣ ΕΡΓΑΤΗΣ.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ
ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 18 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 7μ.μ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Στις 18 Νοεμβρίου οι εκλογές στο Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Θεσπρωτίας Στις 18 Νοεμβρίου οι εκλογές στο Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 31, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: