Η Ήπειρος δημιουργεί «πλατφόρμα» για άμεση ενημέρωση εκδήλωσης ακραίων καιρικών φαινομένων

Η Ήπειρος δημιουργεί «πλατφόρμα» για άμεση ενημέρωση εκδήλωσης ακραίων καιρικών φαινομένων 
 

Η επιστήμη στην υπηρεσία του πολίτη… 
Σε μία εποχή όπου η κλιματική αλλαγή αναδεικνύεται σε μείζον θέμα και τα ακραία καιρικά φαινόμενα αποδεικνύονται συχνά και καταστρεπτικά και για την χώρα μας, η Ήπειρος θωρακίζεται. Και όχι μόνο… Δημιουργεί τις συνθήκες και τις προϋποθέσεις για την άμεση και αξιόπιστη ενημέρωση των πολιτών. Σ’ αυτό αποσκοπεί η διαδικτυακή πλατφόρμα αυτόματης ενημέρωσης των πολιτών και των ΟΤΑ για πιθανή εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων που εντάχθηκε και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και θα υλοποιηθεί από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων το αμέσως επόμενο διάστημα.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 200 χιλιάδες ευρώ και το φυσικό του αντικείμενο αφορά στην ανάπτυξη και αδιάλειπτη λειτουργία διαδικτυακής πλατφόρμας που θα παρέχει έγκαιρη ενημέρωση αλλά και προειδοποιήσεις για έντονα καιρικά φαινόμενα σε ολόκληρη την Ήπειρο.

Αυτό θα επιτευχθεί με την χρήση αλγόριθμου δορυφορικού εντοπισμού και βραχείας πρόγνωσης δυνητικά επικίνδυνων νεφικών συστημάτων.

Την διαδικτυακή πλατφόρμα θα αποτελεί ένα καινοτόμο αυτοματοποιημένο εργαλείο βασισμένο σε δορυφορικές παρατηρήσεις, αναπτυγμένο με τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες πληροφορικής και προσαρμοσμένο στην έγκαιρη, αναλυτική και αυτοματοποιημένη ενημέρωση των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και απευθείας των πολιτών.

Το έργο αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα και θα ολοκληρωθεί πριν τον Οκτώβριο του 2022.
Η Ήπειρος δημιουργεί «πλατφόρμα» για άμεση ενημέρωση εκδήλωσης ακραίων καιρικών φαινομένων Η Ήπειρος δημιουργεί «πλατφόρμα» για άμεση ενημέρωση εκδήλωσης ακραίων καιρικών φαινομένων Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 11, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.