Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας, για τον χαμένο φάκελο του ΚΕΠ

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας, για τον χαμένο φάκελο του ΚΕΠ


ΟΧΙ ΣΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΚΕΠ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

Σοβαρό θέμα έχει προκύψει από την απώλεια ενός φακέλου με στοιχεία πολιτών στο ΚΕΠ Ηγουμενίτσας. Στο θέμα έχουν εμπλακεί η Δημοτική Αρχή, η Διευθύντρια, ο τοπικός τύπος και αίφνης και η ΠΟΕ-ΟΤΑ αφήνοντας μάλιστα υπονοούμενα και για το Σύλλογο μας.

Πώς έχουν τα πράγματα:

Η Διευθύντρια του ΚΕΠ και συνδικαλίστρια στέλνει ένα υπηρεσιακό έγγραφο για την απώλεια από το ΚΕΠ ενός φακέλου με στοιχεία πολιτών. Επιλέγει δηλαδή σε πρώτο χρόνο όχι την συνδικαλιστική αλλά την υπηρεσιακή διαχείριση του θέματος. Στο υπηρεσιακό της έγγραφο προβαίνει και στο μέγα ατόπημα για συνδικαλιστή, στο να δημιουργήσει το αίσθημα της συλλογικής ευθύνης με την χαρακτηριστική φράση «κλειδιά του ΚΕΠ έχουν όλοι οι εργαζόμενοι σ αυτό», δημιουργώντας έτσι μια κατάσταση ότι όλοι οι εργαζόμενοι είναι εν δυνάμει ύποπτοι.

Στη συνέχεια στο θέμα παρενέβη και η δημοτική αρχή, ζητώντας υπηρεσιακά εξηγήσεις και κινώντας τις διαδικασίες προκειμένου να ξεκαθαριστεί τόσο το θέμα της κλοπής όσο όμως και το θέμα της νομιμότητας να διατηρούνται τέτοιοι φακέλοι το ΚΕΠ.

Ο Σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Θεσπρωτίας κάνει σε όλους γνωστό ότι στηρίζει τις εργαζόμενες συναδέλφισσες στο ΚΕΠ Ηγουμενίτσας.

Είναι σίγουρο ότι οι υπάλληλοι δεν ενήργησαν παράτυπα και με δική τους πρωτοβουλία. Από κάπου πήραν εντολή.

Η συνειδητή μας επιλογή και στάση αναμονής όσο διαρκεί η διαδικασία της έρευνας, από κάποιους, εκούσια η ακούσια, δεν εκτιμήθηκε σωστά. Το θέμα που προέκυψε έχει να κάνει με υπηρεσιακή κατάσταση και μόνο.

Την προσπάθεια αποπροσανατολισμού της σοβαρότητας του θέματος αποδίδοντας το γεγονός σε ενδοσυνδικαλιστικό πόλεμο, δεν θα την επιτρέψουμε.

Όλοι μπορούν να καταλάβουν ποιους ευνοεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο και τελικά ποιους αθωώνει.

Ως Σύλλογος ούτε τον δικαστή θα κάνουμε ούτε τον χωροφύλακα. Θα παρακολουθούμε με την ανάλογη σοβαρότητα το θέμα και θα σταθούμε στο πλευρό όλων των συναδέλφων, όπως πράττουμε πάντα.

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΥΦΑΝΤΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΓΚΑΜΠΡΕΛΑ ΕΡΙΚΕΤΗ

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας, για τον χαμένο φάκελο του ΚΕΠ Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας, για τον χαμένο φάκελο του ΚΕΠ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 04, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.