Στα αρχαία Γίτανα μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Γραικοχωρίου

Στα αρχαία Γίτανα μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Γραικοχωρίου
 


Με μέριμνα του Υπουργείου Παιδείας, η τοπική ιστορία πρέπει να διδάσκεται στους μαθητές του δημοτικού σχολείου!!!
Δηλαδή το υπουργείο να εκδώσει μικρά βιβλία με την ιστορία του κάθε τόπου , να διανέμονται στους μαθητές και να διδάσκονται μια φορά την εβδομάδα στο πλαίσιο του μαθήματος της ιστορίας και φυσικά τα βιβλία θα έχουν τον τίτλο: "Η Ιστορία του τόπου μου"!!!

Η συμμετοχή σε προγράμματα και εκπαιδευτικές επισκέψεις του Δημοτικού Σχολείου Γραικοχωρίου συνεχίζονται, με τους μαθητές της ΣΤ' να επισκέπτονται τον αρχαιολογικό χώρο στα αρχαία Γίτανα, καθώς και το Κέντρο Πληροφόρησης του Φορέα Διαχείρισης Καλαμά- Αχέροντα - Κέρκυρας στη Σαγιάδα !!!

Στον αρχαιολογικό χώρο, οι εκπαιδευτικοί της ΣΤ' τάξης Βασίλη Αναστασίου και Ηλίας Αλεξίου καθώς και ο υπεύθυνος του Κπε Φιλιατών Νικολάου Μάρκος , μίλησαν στους μαθητές για τα Αρχαία Γίτανα , για το θέατρό το οποίο αναστηλώνεται και για τους Θεσπρωτούς κατοίκους !!!

 
Στη συνέχεια οι μαθητές , επισκέφθηκαν το Κέντρο Πληροφόρησης του Φορέα Διαχείρισης στη Σαγιάδα και εκεί ο Ανδρέας Μάντος ο υπεύθυνος του Κέντρου τους ενημέρωσε για την πανίδα και τη χλωρίδα της ευρύτερης περιοχής της Θεσπρωτίας !!!

Η διεύθυνση του σχολείου, ευχαριστεί την Εφορία Αρχαιοτήτων για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα για επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο, τον αρχαιολόγο Αριστείδη Παπαγιάννη, υπεύθυνο του έργου αποκατάστασης του θεάτρου για την άριστη ξενάγηση, τον Φορέα Διαχείρισης και τον Ανδρέα Μάντο, καθώς το ΚΠΕ Φιλιατών και τον υπεύθυνο Μάρκο Νικολάου!!!

 
Η συμμετοχή, σε τέτοια εκπαιδευτικά προγράμματα και δράσεις, το μόνο που έχει να προσφέρει στους μαθητές είναι γνώσεις, εμπειρίες και ευχάριστες αναμνήσεις !!!

Συγχαρητήρια στη διεύθυνση του σχολείου που εμπνέει και στηρίζει εκπαιδευτικά προγράμματα και καινοτόμες δράσεις !!!
 Σ.Π.
Στα αρχαία Γίτανα μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Γραικοχωρίου Στα αρχαία Γίτανα μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Γραικοχωρίου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 18, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.