Συγκροτούνται και ξεκινούν άμεσα δράση συνεργεία για την δίωξη των ημίαιμων χοίρων και αγριόχοιρων

Συγκροτούνται και ξεκινούν άμεσα δράση συνεργεία για την δίωξη των ημίαιμων χοίρων και αγριόχοιρων 
 
 
Στην συγκρότηση συνεργείων για την ελεγχόμενη δίωξη μη δεσποζόμενων ημίαιμων χοίρων και αγριόχοιρων στην περιοχής ευθύνης της Διεύθυνσης Δασών Πρέβεζας,προχωρά με απόφασή της η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας,στο πλαίσιο των μέτρων για την μη μετάδοση στην περιοχή μας της Αφρικανικής Πανώλης των χοίρων. Σύμφωνα με την απόφαση, στα συνεργεία θα συμμετέχουν κυνηγοί μέλη των συνεργαζόμενων με το Υπουργείο τοπικών Κυνηγετικών Συλλόγων Πρέβεζας, Καναλακίου και Φιλιππιάδας, ενώ θα λειτουργήσουν άμεσα μετά την συγκρότησή τους, έως και τις 15 Σεπτεμβρίου του 2020.
 
Η επίβλεψη της διαδικασίας θα γίνεται από υπαλλήλους του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης Πρέβεζας, ενώ το προγράμματα δίωξης θα διενεργούνται εκτός των επιτρεπόμενων ημερών θήρας (κατά τη διάρκεια ωραρίου θήρας) κυρίως σε γεωργικές και ημιορεινές περιοχές, όπου παρατηρούνται ημίαιμοι μη δεσποζόμενοι χοίροι καθώς και μετά το πέρας της κυνηγετικής περιόδου όλες τις ημέρες της εβδομάδας.
 
Για την αποφυγή ατυχημάτων η Διεύθυνση Δασών Πρέβεζας είναι υποχρεωμένη να γνωστοποιεί τη δραστηριότητα των συνεργείων με κάθε πρόσφορο μέσο και να ζητά την συνδρομή όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών και φορέων (αστυνομία, δήμος, φορέας διαχείρισης, αγροτικές ενώσεις, κυνηγετικές οργανώσεις κ.λπ.).
 
Επιτρέπεται η αγοραπωλησία των θηρευόμενων στα πλαίσια της παρούσας ατόμων μη δεσποζόμενων ημίαιμων ή άγριων χοίρων. Ποσοστό 20% του βάρους του κρέατος μπορεί θα διατίθεται δωρεάν, μετά από τον απαιτούμενο κτηνιατρικό έλεγχο σε κοινωνικά παντοπωλεία και ευαγή ιδρύματα με μέριμνα της Διεύθυνσης Δασών Πρέβεζας στην περιοχή ευθύνης του.
Συγκροτούνται και ξεκινούν άμεσα δράση συνεργεία για την δίωξη των ημίαιμων χοίρων και αγριόχοιρων Συγκροτούνται και ξεκινούν άμεσα δράση συνεργεία για την δίωξη των ημίαιμων χοίρων και αγριόχοιρων Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 16, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.