Οι Φορείς υπό την σκέπη των Περιφερειών

Οι Φορείς υπό την σκέπη των Περιφερειών 
 
 

Ευρεία σύσκεψη με αντικείμενο τους Φορείς Διαχείρισης πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος. Στην σύσκεψη μετείχε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου ο οποίος εκπροσώπησε την Ένωση Περιφερειών της χώρας.

Ο κ. Καχριμάνης ανέδειξε διάφορα περιβαλλοντικά ζητήματα που διαπιστώνονται στην Ήπειρο, στην οποία – όπως είπε- το 50% του εδάφους της είναι ενταγμένο σε καθεστώς προστασίας NATURA, ενώ στα όρια της δραστηριοποιούνται πέντε Φορείς Προστασίας Περιβάλλοντος.

«Μέχρι σήμερα- πρόσθεσε- πολλές φορές επιτυχώς, άλλες φορές ανεπιτυχώς είχαμε συνεργασία με τις διοικήσεις των φορέων», επισημαίνοντας και το γεγονός πως φέτος για πρώτη φορά η λίμνη Παμβώτιδα δεν εμφάνισε πλαγκτόν.

Ο Περιφερειάρχης κ. Αλ. Καχριμάνης- μεταφέροντας και τη θέση της Ένωσης Περιφερειών- πρότεινε οι Φορείς να τεθούν υπό την εποπτεία των Περιφερειών, διατηρώντας τη διοικητική τους αυτοτέλεια.

«Οι Φορείς – εξήγησε- δεν έχουν τεχνικές υπηρεσίες και το προσωπικό έχει τεράστια ανασφάλεια. Θεωρώ ότι αν το κράτος θέλει να κάνει τομές, τότε πρέπει να φτιάξει τους φορείς να έχουν άμεση συνεργασία με τις Περιφέρειες. Το προσωπικό να υπάγεται στις Περιφέρειες και έτσι να βοηθάνε στο γίγνεσθαι της περιοχής χωρίς ακρότητες. Πρέπει να καταλαβαινόμαστε Τα ήμερα συνυπάρχουν με τα άγρια, έτσι τα έχει ορίσει η φύση. Και να είμαστε λογικοί και να ψάχνουμε σωστά την αειφορία και όχι με αυτά που μας έχουν περάσει στο μυαλό μας».

Μεταξύ των θεμάτων που ανέπτυξε και έθεσε υπόψη της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Περιβάλλοντος ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ήταν:
η αναγκαιότητα παράτασης για τις ενστάσεις στους Δασικούς χάρτες, ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που εντοπίζονται στις δηλώσεις που γίνονται στο Κτηματολόγιο,
η ρίψη της εμπορεύσιμης μαύρης πεύκης μόνο στο τρίμηνο Νοεμβρίου- Ιανουαρίου,
η ενεργειακή αυτοτέλεια των ΤΟΕΒ,
ως επίσης και η επίλυση των ζητημάτων που προκύπτουν από Δασαρχεία για έργα βελτίωσης των εγκαταστάσεων των μετακινούμενων κτηνοτρόφων.
Οι Φορείς υπό την σκέπη των Περιφερειών Οι Φορείς υπό την σκέπη των Περιφερειών Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 11, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.