Ηγουμενίτσα: Αναστέλλεται η λειτουργία του τμήματος μετάφρασης και διερμηνείας

Ηγουμενίτσα: Αναστέλλεται η λειτουργία του τμήματος μετάφρασης και διερμηνείας


Κανένα νέο πανεπιστημιακό τμήμα που εγκρίθηκε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα λειτουργήσει από την νέα ακαδημαϊκή χρονιά 2020-202, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας.

Ανάμεσά τους και το τμήμα μετάφρασης και διερμηνείας που ήταν να λειτουργήσει στην Ηγουμενίτσα.

Συγκεκριμένα, η προηγούμενη κυβέρνηση είχε εγκρίνει και δώσει άδεια σε 38 νέα πανεπιστημιακά τμήματα προκειμένου να λειτουργήσουν από την νέα ακαδημαϊκή χρονιά.

Πρόκειται για τμήματα σε διάφορα πανεπιστήμια, όπως της Αθήνας, των Ιωαννίνων, του Ιόνιου, του Γεωπονικού, της Θεσσαλίας, της Δυτικής Μακεδονίας, Διεθνούς, της Πάτρας, της Πελοποννήσου και της Δυτικής Αττικής.

Τελικά, το υπουργείο Παιδείας αφού εξέτασε τις λεπτομέρειες σχετικά με την ίδρυση αυτών των τμημάτων, αποφάσισε ότι τα νέα αυτά πανεπιστημιακά τμήματα δεν πληρούν τις σχετικές ακαδημαϊκές προϋποθέσεις και για αυτό το λόγο ακυρώνεται η λειτουργία τους.

Υπενθυμίζεται ότι η νέα υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, ανέφερε ότι δεν θα λειτουργήσει νέο τμήμα Νομικής στην Πάτρα, όπως είχε εξαγγείλει η κυβέρνηση του Σύριζα.

Τα νέα τμήματα θα συμπεριλαμβάνονταν στο μηχανογραφικό το οποίο θα συμπλήρωναν οι μαθητές της φετινής Γ' Λυκείου.

Δείτε όλα τα τμήματα που αναστέλλονται στην Ήπειρο:

Ηγουμενίτσα: Αναστέλλεται η λειτουργία του τμήματος μετάφρασης και διερμηνείας Ηγουμενίτσα: Αναστέλλεται η λειτουργία του τμήματος μετάφρασης και διερμηνείας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 07, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.