Το Poseidon Med II φέρνει το LNG στην Ηγουμενίτσα

Το Poseidon Med II φέρνει το LNG στην Ηγουμενίτσα
 
 

Το δρόμο για τη δυναμική είσοδο και επέκταση του LNG (υγροποιημένου φυσικού αερίου) στη Ναυτιλία της Ανατολικής Μεσογείου, άνοιξε το ευρωπαϊκό συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα Poseidon Med II, σε μόλις τέσσερα χρόνια λειτουργίας του.

Το LNG είναι ένα από τα πλέον φιλικά προς το περιβάλλον καύσιμα, που η χρήση του εξαλείφει τις εκπομπές αιωρούμενων σωματιδίων και ενώσεων θείου (μείωση έως 100% συγκριτικά με τα συμβατικά καύσιμα) και μειώνει ουσιαστικά εκείνες του οξειδίου του αζώτου (έως 90%) και του διοξειδίου του άνθρακα (έως 20%).

Το νέο καύσιμο έχει ήδη εξαπλωθεί στις θαλάσσιες μεταφορές της Βόρειας Ευρώπης, αλλά και νοτιότερα στη Δυτική Μεσόγειο, και η ζήτησή του διευρύνεται συνεχώς, με υποδομές διάθεσης να σχεδιάζονται σε δέκα ακόμη ευρωπαϊκούς λιμένες.
 
Το Poseidon Med II προετοιμάζει την Ανατολική Μεσόγειο για τη χρήση του LNG

Το Poseidon Med II έφερε το LNG στην Ανατολική Μεσόγειο εδραιώνοντας μία βιώσιμη εφοδιαστική αλυσίδα για τη διάθεσή του. Δικό του έργο είναι οι μελέτες για την κατασκευή των απαραίτητων υποδομών ανεφοδιασμού πλοίων σε έξι λιμένες της Ανατολικής Μεσογείου (Πειραιάς, Πάτρα, Ηράκλειο, Ηγουμενίτσα, Λεμεσός, και Βενετία).

Ειδικά μάλιστα, για τους λιμένες του Πειραιά και του Ηρακλείου έχουν ολοκληρωθεί και υποβληθεί για έγκριση τα νέα Master Plans με τα οποία προσδιορίζονται επακριβώς οι χώροι ανεφοδιασμού των πλοίων με LNG. Για τους λιμένες της Πάτρας και της Ηγουμενίτσας, έχουν ολοκληρωθεί και εγκριθεί από την αρμόδια αρχή («ΕΣΑΛ»), τόσο τα Master Plans όσο και οι συνοδές προμελέτες ασφάλειας και περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τις σχεδιαζόμενες εγκαταστάσεις αποθήκευσης και τροφοδοσίας LNG.

Στην Κύπρο, το Poseidon Med II, σχεδιάζει την κατασκευή θέσης (permanent berth) για την πρόσδεση των πλοίων που θα ανεφοδιάζονται με LNG, στην ΒΔ πλευρά του υπό υλοποίηση γεφυρώματος (Jetty) για τη μόνιμη πρόσδεση Πλωτής Μονάδας Αποθήκευσης και Επαναεριοποίησης LNG (FSRU) στο λιμένα της Λεμεσού (Τερματικό 2 – Βασιλικό), ενώ παράλληλα, σχεδιάζει και μια σειρά από πρόσθετες υποστηρικτικές υποδομές για την πληρέστερη αξιοποίησή της.
Το Poseidon Med II φέρνει το LNG στην Ηγουμενίτσα Το Poseidon Med II φέρνει το LNG στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 01, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.