Έρχεται νέο (ταχύτατο) πλοίο στη γραμμή Ηγουμενίτσα - Κέρκυρα

Έρχεται νέο (ταχύτατο) πλοίο στη γραμμή Ηγουμενίτσα - Κέρκυρα


Το Γενάρη αναμένεται να καταφτάσει στη χώρα μας το πλοίο Tsurugi το οποίο θα μετασκευαστεί στα ναυπηγεία Περάματος προκειμένου, μέχρι το Πάσχα, να είναι έτοιμο ώστε να δρομολογηθεί στη γραμμή Κέρκυρα – Ηγουμενίτσα.

Πρόκειται για πλοίο το οποίο αγόρασε προ μερικών εβδομάδων η ναυτιλιακή εταιρία Kerkyra Seaways από την ιαπωνική Nankai και εξυπηρετούσε μέχρι τον Οκτώβριο τη γραμμή Wakayama – Tokyhima.
Πληροφορίες σχετικά με το τίμημα της πώλησης, δεν έχουν γίνει γνωστές.

Τα χαρακτηριστικά του πλοίου

Είναι κατηγορίας Β’ και οι διαστάσεις του είναι 108 μέτρα μήκος και 17,5 μέτρα πλάτος.
Έχει βάρος 1300 τόνους και τονάζ 2604 τόνους, ενώ αν τελικά επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες και δρομολογηθεί στην Κέρκυρα, αναμένεται να είναι το γρηγορότερο πλοίο της γραμμής αφού η ταχύτητά του φτάνει τους 21 κόμβους! Διαθέτει δύο μηχανές μάρκας Niigata 10.800 ίππων ενώ η υπηρεσιακή ταχύτητα είναι 18,8 κόμβοι,

Η χωρητικότητα

Το πλοίο, όπως είναι σήμερα, χωρά 470 επιβάτες και 78 αυτοκίνητα με ύψος γκαράζ στα 4,3 m, ωστόσο, εφ΄ όσον υποστεί μετασκευές, ενδέχεται τα χαρακτηριστικά του να αλλάξουν (π.χ. μεγαλύτερη χωρητικότητα, μικρότερη ταχύτητα λόγω αύξησης βάρους κλπ.).
Ας σημειωθεί ότι το εν λόγω πλοίο εξακολουθεί να εκτελεί δρομολόγια στην Ιαπωνία έως το τέλος του χρόνου, οπότε και αναμένεται η εταιρία του να παραλάβει καινούριο πλοίο για να αντικαταστήσει το Tsurugi, ώστε το τελευταίο να ξεκινήσει το ταξίδι του για το Πέραμα.
Έρχεται νέο (ταχύτατο) πλοίο στη γραμμή Ηγουμενίτσα - Κέρκυρα Έρχεται νέο (ταχύτατο) πλοίο στη γραμμή Ηγουμενίτσα - Κέρκυρα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 23, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.