Ο συνδυασμό Γόγολου για το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Ηγουμενίτσας

Ο συνδυασμό Γόγολου για το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Ηγουμενίτσας


Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την 11η Δεκεμβρίου 2019, η Δημοτική Παράταξη του Συνδυασμού Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία, είναι η μόνη παράταξη που επεξεργάστηκε και κατέθεσε διακριτό Τεχνικό Πρόγραμμα. Οι βασικοί άξονες της πρότασής μας είναι: 

1.Συνέχιση όλων των έργων και μελετών των οποίων η χρηματοδότηση προέρχεται από διάφορα συγχρηματοδοτούμενα ή μη προγράμματα (ΕΣΠΑ, Φιλόδημος, ΠΔΕ, ΣΑΤΑ και λοιπά έσοδα Δήμου κ.α.). 

2.Συμπερίληψη όλων των νέων έργων και μελετών, των οποίων η χρηματοδότηση έχει εξασφαλιστεί από συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα. 

3.Εκπόνηση του Τεχνικού Προγράμματος με ξεχωριστή αναφορά, σε συγκεκριμένα έργα σε κάθε Δημοτική Ενότητα και Κοινότητα του Δήμου. 

Οι στόχοι και οι προτεραιότητες των έργων και μελετών του Τεχνικού Προγράμματος αφορούν: 

Α) Στην αναβάθμιση του επιπέδου της ποιότητας ζωής των δημοτών, με συγκεκριμένα έργα επέκτασης και βελτίωσης ηλεκτροφωτισμού, εκσυγχρονισμού πλατειών, παιδικών χαρών, χώρων αναψυχής, αθλητισμού, επέκτασης πεζοδρόμων – ποδηλατοδρόμων κ.α. 

Β) Στην προστασία του περιβάλλοντος με δράσεις όπως η δημιουργία πράσινων σημείων, η κατασκευή αντιπυρικών δρόμων και ζωνών, η εκτέλεση μικρότερης κλίμακας αντιπλημμυρικών έργων συμπληρωματικών με τα μεγάλα έργα που υλοποιούνται κ.τ.λ. 

Γ) Στην αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος με τη δημιουργία νέων χώρων στάθμευσης. 

Δ) Στην ανάπτυξη του τουρισμού στο παραλιακό μέτωπο (Πέρδικα – Σύβοτα – Ηγουμενίτσα), με την μελέτη και κατασκευή εμβληματικών έργων, αλλά και έργων μικρότερης κλίμακας, καθώς και με την λειτουργία Περιπτέρων Τουριστικής Προβολής και Ενημέρωσης. 

Ε) Στην ανάδειξη της τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς και των μνημείων της περιοχής καθώς και στην περαιτέρω πολιτιστική ανάπτυξη μέσω της μελέτης και κατασκευής Δημοτικής Βιβλιοθήκης. 

Το Τεχνικό μας Πρόγραμμα, αποτελεί πειστική απάντηση στο Τεχνικό Πρόγραμμα που κατέθεσε η Δημοτική Αρχή, το οποίο χαρακτηρίζεται από έργα χωρίς συμπληρωματικότητα, χωρίς στόχους και χωρίς κριτήρια επιλογής. Ένα τέτοιο πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα ένταξης έργων μέσω εξωθεσμικών και άτυπων παρεμβάσεων. 

Η Δημοτική Αρχή, επικαλούμενη τυπικούς λόγους αρνήθηκε την ουσιαστική συζήτηση του Τεχνικού μας Προγράμματος και επέμεινε στην ψήφιση του δικού της αντιαναπτυξιακού και συντηρητικού προγράμματος. Για να διατηρήσει τα προσχήματα πρότεινε τη συμπερίληψη στο δικό της πρόγραμμα και όσων έργων του δικού μας προγράμματος θα εγκρίνονταν από την Τεχνική Υπηρεσία. 

Θεωρούμε ότι το Τεχνικό Πρόγραμμα δεν είναι ένας απλός κατάλογος έργων, αλλά αποτελεί ένα συνεκτικό σύνολο αλληλοσυμπληρούμενων δράσεων και παρεμβάσεων, που εξυπηρετούν συγκεκριμένους στόχους. Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά του δικού μας προγράμματος και αυτά είναι τα στοιχεία που λείπουν παντελώς από το Τεχνικό Πρόγραμμα που ψηφίστηκε από τους Δημοτικούς Συμβούλους της πλειοψηφίας. Αυτός ήταν ο λόγος που δεν συναινέσαμε στην επικοινωνιακή και χωρίς ουσία πρόταση της Δημοτικής Αρχής. 



Η Δημοτική μας Παράταξη ευχαριστεί τους συνεργάτες για την επεξεργασία και τη δημιουργία εν τέλει του Τεχνικού Προγράμματος το οποίο προτάθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου . 

Διαβεβαιώνουμε τους συμπολίτες, ότι θα συνεχίσουμε με αντίστοιχες δράσεις και προτάσεις ως οφείλουμε ανταποκρινόμενοι στο ρόλο μας.
Ο συνδυασμό Γόγολου για το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Ηγουμενίτσας Ο συνδυασμό Γόγολου για το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Δεκεμβρίου 14, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.