Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΜΩΝ ΤΟΥ Δ.Σ. ΓΡΑΙΚΟΧΩΡΙΟΥ

Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΜΩΝ ΤΟΥ Δ.Σ. ΓΡΑΙΚΟΧΩΡΙΟΥ


Μία πρωτόγνωρη απόφαση πήρε η Σχολική Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Ηγουμενίτσας στην συνεδρίαση της την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου. Ο Σύλλογος μας είχε κάνει αίτηση για παραχώρηση χώρου για τις εκδηλώσεις και δράσεις που πραγματοποιεί αφιλοκερδώς όλα αυτά τα χρόνια για τους μικρούς μαθητές μας. Η Επιτροπή Παιδείας λοιπόν απέρριψε την αίτηση μας με την αιτιολογία ότι δεν είναι σαφείς οι εκδηλώσεις – δράσεις αλλά ούτε και οι ημέρες και ώρες. Υπέρ του Συλλόγου ψήφισαν οι κ.κ. Λώλης Ηλίας και Τσώτου Βάσω. Κατά ψήφισαν οι κ.κ. Βασιλειάδης Γεώργιος, Ζάρρος Γρηγόριος, Κύλλας Γεώργιος και Μπούργος Γεώργιος.

Εχθές το πρωί λάβαμε την Απόφαση της Επιτροπής και αμέσως μέλη του Συλλόγου πήγαμε στο Δημαρχείο κάνοντας αίτηση επανεξέτασης της Απόφασης. Ο κ. Λώλης ζήτησε έκτακτη συνεδρίαση για το μεσημέρι στις 14:00. Παρόντες από την Επιτροπή ήταν οι κ.κ. Λώλης Ηλίας, Βάσω Τσώτου, Τζάνης Νικόλαος, Μπούργος Γεώργιος, Κύλλας Γεώργιος και Ζάρρος Γρηγόριος και από τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων η Πρόεδρος Μπέζα Βούλα και η Γραμματέας Αναστασίου Εύη.

Μας ζητήθηκε από τους κ.κ. Μπούργο, Κύλλα και Ζάρρο να κάνουμε πιο σαφής τις εκδηλώσεις και δράσεις μας φοβούμενοι ότι μπορεί να πραγματοποιήσουμε κάποια δράση με κάποιον επαγγελματία επί πληρωμή ή για διαφημιστικούς λόγους. Το πρόβλημα λοιπόν για το οποίο καταψήφισαν την αίτησή μας ήταν για ήταν αόριστη. Για να λήξει εκεί η «ασυνεννοησία» του Συλλόγου, όπως μας δήλωσαν, με την Επιτροπή συμπληρώσαμε τις εκδηλώσεις – δράσεις που πραγματοποιεί ο Σύλλογος όλη την σχολική χρονιά και έτσι ενέκριναν την αίτησή μας.

Το απόγευμα λοιπόν ψάχνοντας στην διαύγεια τις υπόλοιπες αποφάσεις της Επιτροπής Παιδείας, με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι σε προηγούμενη Συνεδρίαση της η Επιτροπή (1 Νοεμβρίου) έγκρινε ΟΜΟΦΩΝΑ τις αιτήσεις των Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων των Δημοτικών Σχολείων Παραποτάμου και Πλαταριάς, παρόλο που δεν ανέφεραν πουθενά ονομαστικά τις εκδηλώσεις και δράσεις τους, ούτε τις ημέρες και ώρες αλλά το βασικότερο είναι ότι δεν ανέφεραν ότι γίνονται ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ. Γιατί το μεγαλύτερο ζητούμενο της Επιτροπής, και πολύ καλά κάνουν, είναι ότι θα πρέπει οι εκδηλώσεις - δράσεις που πραγματοποιούνται στον χώρο του σχολείου να γίνονται αφιλοκερδώς. (Για την ιστορία, στην συνεδρίαση αυτή παρόντες ήταν οι κ.κ. Λώλης Ηλίας, Βασιλειάδης Γεώργιος, Ζάρρος Γρηγόριος, Τζάνης Νικόλαος, Τσώτου Βασιλική. Απόντες οι κ.κ. Κύλλας Γεώργιος και Μπούργος Γεώργιος).

Το πρόβλημά σας κύριοι από ότι φαίνεται είναι με τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Γραικοχωρίου. Να ξέρετε όμως ότι όσο και αν επιθυμούν κάποιοι να μας διαλύσουν εμείς γινόμαστε ακόμα πιο δυνατοί. Και την δύναμη αυτή την αντλούμε από τα 160 παιδιά μας, από αυτά τα παιδιά που κάνουμε τα πάντα για να τα βλέπουμε να χαμογελάνε.

Και μην ξεχνάτε ότι αμέσως μετά τον Σύλλογο Διδασκόντων, τον λόγο στο σχολείο έχει ο Σύλλογος Γονέων και κανένας άλλος.

Στις φωτογραφίες μπορείτε να δείτε την αίτηση που μας απέρριψαν, την απόφασή τους, αλλά και τις αποφάσεις για τους Συλλόγους Γονέων Παραποτάμου και Πλαταριάς. Σας προκαλούμε να βρείτε τις διαφορές μόνοι σας και να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα.

Με εκτίμηση το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Γραικοχωρίου




Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΜΩΝ ΤΟΥ Δ.Σ. ΓΡΑΙΚΟΧΩΡΙΟΥ Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΜΩΝ ΤΟΥ Δ.Σ. ΓΡΑΙΚΟΧΩΡΙΟΥ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 12, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.