Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση αποκατάστασης προσήνεμου μόλου του υφιστάμενου καταφυγίου Πλαταριάς

Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση αποκατάστασης προσήνεμου μόλου του υφιστάμενου καταφυγίου Πλαταριάς


Εγκρίθηκε από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, η χρηματοδότηση της αποκατάστασης του προσήνεμου μόλου του αλιευτικού καταφυγίου Πλαταριάς. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 280.000€ και θα καλυφθεί από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Η έγκριση του έργου επετεύχθη με συντονισμένες ενέργειες της Διοίκησης του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας και του Βουλευτή Θεσπρωτίας, κ. Βασίλειου Γιόγιακα.

Το έργο περιλαμβάνει τεχνικές εργασίες για την αποκατάσταση της λειτουργικότητας του και την βελτίωση των συνθηκών ευστάθειας της διατομής του, καθώς και επανατοποθέτηση για όλα τα εξαρτήματα των ανωδομών όπως οι δέστρες, τα pillars εξυπηρέτησης των σκαφών, οι ιστοί φωτισμού και φανός εισόδου στο καταφύγιο.

Τα έργα αποκατάστασης και αναβάθμισης στα υπάρχοντα τουριστικά καταφύγια θα συνεχιστούν. Η ανάπτυξη του δικτύου Μαρίνων και τουριστικών καταφυγίων σκαφών, αποτελούν ένα έργο πνοής για την Θεσπρωτία. Σταδιακά θα υλοποιούνται παρεμβάσεις που θα δώσουν στο παραλιακό μέτωπο του Νομού Θεσπρωτίας τις κατάλληλες υποδομές για την υποδοχή ακόμη περισσότερων τουριστικών ροών.

Οι εν λόγω περιοχές ήδη αποτελούν πόλο έλξης τουρισμού και διαθέτουν σημαντικές προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης, που θα ενισχυθούν σημαντικά με την δημιουργία σύγχρονων μαρίνων και τουριστικών καταφυγίων. Εκμεταλλευόμαστε το υπάρχον ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και προχωράμε με σταθερά βήματα. Θεωρούμε ότι σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς θα πετύχουμε το καλύτερο για την περιοχή.

Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση αποκατάστασης προσήνεμου μόλου του υφιστάμενου καταφυγίου Πλαταριάς Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση αποκατάστασης προσήνεμου μόλου του υφιστάμενου καταφυγίου Πλαταριάς Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 20, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.