Απίστευτη απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Ηγουμενίτσας

Απίστευτη απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Ηγουμενίτσας


Σε μια απίστευτη και πρωτόγνωρη απόφαση, προχώρησε κατά πλειοψηφία, η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Ηγουμενίτσας, που συνεδρίασε στις 6 Δεκεμβρίου 2019, ημέρα Παρασκευή και ώρα 12:00 το μεσημέρι στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ηγουμενίτσας.

Ένα από τα θέματα που απασχόλησαν τη συνεδρίαση, ήταν και το αίτημα παραχώρησης χώρου του Δημοτικού Σχολείου Γραικοχωρίου, στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου.

Δηλαδή στους μαθητές του σχολείου και τους γονείς τους.

Στην αίτησή του, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Γραικοχωρίου, ανέφερε πως θα χρησιμοποιεί τον χώρο του σχολείου μόνο για εκδηλώσεις – δράσεις που αφορούν τους μαθητές του σχολείου και μόνο. 
Οι εκδηλώσεις - δράσεις δεν θα είναι επί πληρωμή με κάποιον επαγγελματία, αλλά θα τελούνται αφιλοκερδώς από τον Σύλλογο. 
Διευκρίνιζαν παράλληλα πως όσον αφορά τις ημέρες και ώρες διεξαγωγής των δραστηριοτήτων, δεν μπορούν να τις δηλώσουν εκ των προτέρων, διότι δεν θα είναι σε καθημερινή βάση, αλλά ανάλογα με τις ανάγκες του Συλλόγου, δεσμευόμενοι ότι θα χρησιμοποιούν τον χώρο του σχολείου κατόπιν συνεννόησης με την διευθύντρια.

Όμως, η απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Ηγουμενίτσας ήταν αρνητική, κατά πλειοψηφία, αφού μειοψήφησαν οι Βασιλειάδης Γεώργιος, Ζάρρος Γρηγόριος,  Μπούργος Γιώργος και Κύλλας Γεώργιος.

Θετικοί ήταν οι Λώλης Ηλίας και Τσώτου Βασιλική.

Ο λόγος της μη έγκρισης έγκειται στο γεγονός ότι ο Σύλλογος δεν αναφέρει στο τελευταίο του έγγραφο, το είδος των εκδηλώσεων δράσεων καθώς και τις ημέρες και ώρες που προτίθεται να πραγματοποιεί..

Πρόκειται, κατά τη γνώμη μας, για μια λάθος απόφαση, η οποία θα πρέπει άμεσα να διορθωθεί και να αποδοθεί το σχολικό κτήριο στους πραγματικούς χρήστες τους, τα παιδιά και τους γονείς τους.

Το πιο στενάχωρο στην απόφαση, είναι πως τα περισσότερα μέλη που καταψήφησαν είναι εκπαιδευτικοί και θα έπρεπε να είναι πιο κοντά στους μαθητές τους.


Απίστευτη απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Ηγουμενίτσας Απίστευτη απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 11, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.