Ο π. Ηλίας Μάκος μοιράστηκε σκέψεις του για τα Χριστούγεννα με πιστούς στην Ευαγγελίστρια Ηγουμενίτσας

Ο π. Ηλίας Μάκος μοιράστηκε σκέψεις του για τα Χριστούγεννα με πιστούς στην Ευαγγελίστρια Ηγουμενίτσας


Προσκεκλημένος του κατηρτισμένου και δραστήριου προϊσταμένου του μητροπολιτικού ναού Ευαγγελίστρας Ηγουμενίτσας πρωτοπρεσβύτερου-θεολόγου π. Ελευθερίου Κωνσταντή, ο θεολόγος π. Ηλίας Μάκος ανέπτυξε, τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019, στο πλαίσιο των εβδομαδιαίων εσπερινών ομιλιών, σκέψεις με αφορμή τα Χριστούγεννα. 
Μεταξύ άλλων ο π. Ηλίας Μάκος τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι "τα Χριστούγεννα είναι κάτι πολύ βαθύτερο από τη διασκέδαση, το γλεντοκόπημα, τα φωτάκια, τα δένδρα, τα ψώνια, τα δώρα, τις διακοπές. 
Είναι η φωνή, που με βουλωμένα τα αυτιά της ψυχής μας δεν την ακούμε, της ελπίδας και της σωτηρίας". Και πρόσθεσε: 
"Ας μη γυρεύουμε Χριστούγεννα στους στολισμένους δρόμους και τις φωταγωγημένες πλατείες. Ας μη γυρεύουμε τα Χριστούγεννα σε σκιές ανούσιας καλοπέρασης. 
Ας μη γυρεύουμε τα Χριστούγεννα στα πληκτικά ρεβεγιόν. Ας μη γυρεύουμε τα Χριστούγεννα σε κούφιες και υποκριτικές ευχές. 
Ας μη γυρεύουμε τα Χριστούγεννα με μάταιες περιπλανήσεις. 
Ας ζεστάνουμε τις παγωμένες συνειδήσεις μας και ας γυρέψουμε ταπεινά, τα Χριστούγεννα, εκεί, που πρέπει να είναι, στη φάτνη της καρδιάς μας, ναι της δικής μας καρδιάς. 
Εκεί, θα τον βρούμε τον Χριστό, που από τη γέννησή του μέχρι σήμερα μας "κυνηγάει", μας μιλάει, αλλά δεν τον γνωρίζουμε και δεν τον αναγνωρίζουμε, γιατί στεκόμαστε στα τυπικά και αποφεύγουμε τα ουσιαστικά. Αναπαυόμαστε στα ρηχά και επιφανειακά και δεν τολμούμε... να κάνουμε άλμα στα βαθιά και εσωτερικά".
Ο π. Ηλίας Μάκος μοιράστηκε σκέψεις του για τα Χριστούγεννα με πιστούς στην Ευαγγελίστρια Ηγουμενίτσας Ο π. Ηλίας Μάκος μοιράστηκε σκέψεις του για τα Χριστούγεννα με πιστούς στην Ευαγγελίστρια Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 11, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.