«Φως» για τους σπουδαστές της Ηγουμενίτσας

«Φως» για τους σπουδαστές της Ηγουμενίτσας


Με τον Υφυπουργό Παιδείας Βασίλη Διγαλάκη συναντήθηκε ο βουλευτής Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας και εκπρόσωποι των φοιτητών του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων.

Οι φοιτητές είναι ουσιαστικά μετέωροι με τα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί καθώς το συγκεκριμένο τμήμα δεν περνά στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Ήδη το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων έχει εισηγηθεί νομοθετική ρύθμιση για την επίλυση του προβλήματος, όπως είχε κάνει γνωστό προ ημερών ο Πρύτανης, πράγμα για το οποίο δεσμεύτηκε και ο Υφυπουργός ώστε με τον τρόπο αυτό να διασφαλιστεί η συνέχιση και ολοκλήρωση των σπουδών τους.

Το περιεχόμενο αυτής της ρύθμισης δεν είναι ακόμα σαφές, αλλά εξετάζεται το ενδεχόμενο να δοθεί στους φοιτητές από το επόμενο ακαδημαϊκό έτος η δυνατότητα μεταγραφής σε αντίστοιχα τμήματα, εξέλιξη που αποτελεί πρόταση και του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, σύμφωνα με πληροφορίες, ο υφυπουργός σημείωσε πως το Υπουργείο δεν είχε αντίρρηση για τη λειτουργία του Τμήματος Μετάφρασης και Διερμηνείας και ότι η απόφαση "κατάργησης" ελήφθη από τις Πρυτανικές Αρχές.

Ταυτόχρονα, εξέφρασε την έκπληξή του για το γεγονός ότι στο Τμήμα υπάρχουν μαθήματα που δε διδάσκονται (όπως αυτά του πρώτου έτους) για τα οποία οι φοιτητές θα κληθούν να εξεταστούν χωρίς να τα έχουν διδαχθεί. Τέλος, εξέφρασε τον προβληματισμό του για το γεγονός ότι δεν έγινε φέτος τελετή ορκωμοσίας για τους φοιτητές που ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους, καθώς δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο τι θα αναγράφεται στο πτυχίο τους. Σήμερα, το μόνο που μπορεί να χορηγήσει η γραμματεία σε αυτούς τους φοιτητές είναι βεβαίωση σπουδών!
«Φως» για τους σπουδαστές της Ηγουμενίτσας «Φως» για τους σπουδαστές της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 18, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.