Συνεχίζεται αύριο το δικαστήριο του πρώην δημάρχου Φιλιατών για υπεξαίρεση 1,7 εκ ευρώ

Συνεχίζεται αύριο το δικαστήριο του πρώην δημάρχου Φιλιατών για υπεξαίρεση 1,7 εκ ευρώ


Συνεχίζεται αύριο Τετάρτη το δικαστήριο του πρώην δημάρχου Φιλιατών κ. Μηνά Ντουμάζιου, για υπεξαίρεση μεγάλου χρηματικού ποσού που αγγίζει τα 1,7 εκ ευρώ.

Μετά από 7 αναβολές η δίκη του πρώην δημάρχου Φιλιατών, ξεκίνησε στις 2 Δεκεμβρίου και μετά την ανάγνωση του καταλόγου μαρτύρων και κατηγορουμένων, διεκόπη για τις 15 Ιανουαρίου 2020 στις 12:00 το μεσημέρι.

Η δίκη αυτή αφορά στο ταμειακό έλλειμμα του 1,7 εκ ευρώ που έχει ήδη καταλογιστεί από το συνολικό ταμειακό έλλειμμα των 4,6 εκ. του Δήμου Φιλιατών.

Το κατηγορητήριο που βαρύνει τον πρώην δήμαρχο Φιλιατών αλλά και την πρώην ταμία του Δήμου είναι:
- Υπεξαίρεση στην υπηρεσία ιδιαίτερα μεγάλου χρηματικού ποσού, από κοινού και κατ' εξακολούθηση.
- Απιστία στην υπηρεσία, από κοινού και κατ΄ εξακολούθηση με όφελος άνω των 150.000 ευρώ".

Η εκδίκαση της υπόθεσης είχε αναβληθεί, ουκ ολίγες φορές έως σήμερα, λόγω ασθενείας κατηγορουμένου, μαρτύρων και… συνηγόρων! 

Η πρώτη δικάσιμος είχε οριστεί για τις 2 Νοεμβρίου 2015 για να αναβληθεί για τον Σεπτέμβριο του 2016 και στη συνέχεια για τον Σεπτέμβριο του 2017, ακολούθως για τις 5 Μαρτίου 2018, για τον Δεκέμβριο του 2018, για την πρωταπριλιά του 2019 και για τον Δεκέμβριο του 2019!

Η αλλαγή που ο νέος ποινικός κώδικας επιφέρει για το παραπάνω κατηγορητήριο, είναι η μη ύπαρξη της ποινής της ισόβιας κάθειρξης.
Συνεχίζεται αύριο το δικαστήριο του πρώην δημάρχου Φιλιατών για υπεξαίρεση 1,7 εκ ευρώ Συνεχίζεται αύριο το δικαστήριο του πρώην δημάρχου Φιλιατών για υπεξαίρεση 1,7 εκ ευρώ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 14, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.