Στην Ελλάδα το 20% του αερίου του EastMEd - Μοναδική ευκαιρία για τροφοδοσία της Ηπείρου (+ΒΙΝΤΕΟ)

Στην Ελλάδα το 20% του αερίου του EastMEd - Μοναδική ευκαιρία για τροφοδοσία της Ηπείρου (+ΒΙΝΤΕΟ)


Στο περιθώριο της υπογραφής της Διακυβερνητικής Συμφωνίας του αγωγού φυσικού αερίου EastMEd, στον χώρο του Ζαππείου, σήμερα Πέμπτη στις 12:00, θα πραγματοποιηθεί η υπογραφή, στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, του Προσυμφώνου Συνεργασίας (Letter of Intent) μεταξύ της ΔΕΠΑ και της Energean Oil & Gas, για την προμήθεια φυσικού αερίου μέσω του αγωγού.

«Με το Προσύμφωνο Συνεργασίας γίνεται ουσιαστικά το πρώτο μεγάλο βήμα για την εμπορική βιωσιμότητα του αγωγού φυσικού αερίου EastMEd, καθώς η ΔΕΠΑ θα μπορεί να δεσμεύει και να προμηθεύεται ποσότητες φ.α. από την Energean. Το αμοιβαίο ενδιαφέρον των δύο εταιριών, ΔΕΠΑ και Energean αφορά στην εμπορική συνεργασία προμηθευτή και αγοραστή με τη διακίνηση και εμπορία ισραηλινού φυσικού αερίου που ήδη υφίσταται, όπως και αυτού που θα εξορυχθεί μεταγενέστερα στην Ισραηλινή ΑΟΖ» επισημαίνει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ο κ. Χατζηδάκης, μιλώντας σήμερα στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ανέφερε πως η ΔΕΠΑ, θα μπορεί να προμηθευτεί έως και 2 pcm αερίου, κάτι που αντιστοιχεί στο 1/5 του αερίου που θα μεταφέρει ο αγωγός EastMEd.

Ο αγωγός EastMEd, είναι η μοναδική ευκαιρία, ώστε και η Ήπειρος να διεκδικήσει διακλάδωση τροφοδοσίας για τις επιχειρήσεις της Περιφέρειας.


Στην Ελλάδα το 20% του αερίου του EastMEd - Μοναδική ευκαιρία για τροφοδοσία της Ηπείρου (+ΒΙΝΤΕΟ) Στην Ελλάδα το 20% του αερίου του EastMEd - Μοναδική ευκαιρία για τροφοδοσία της Ηπείρου (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιανουαρίου 02, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.