Στις 31 Μαΐου του 2020 τα εγκαίνια του πρωτότυπου Θουκιδίδειου Ναυτικού Μουσείου Συβότων

Στις 31 Μαΐου του 2020 τα εγκαίνια του πρωτότυπου Θουκιδίδειου Ναυτικού Μουσείου Συβότων


Στις 31 Μαΐου του 2020 θα εγκαινιαστεί το Θουκυδίδειο Ναυτικό Μουσείο Συβότων, που ιδρύθηκε με φροντίδα και πρωτοβουλία του προέδρου του Θουκυδίδειου Συλλόγου Συβότων Γρηγόρη Καλογερόπουλου.
Και αυτό σε ανάμνηση της μεγάλης ναυμαχίας των Συβότων, το 433 π.Χ., μεταξύ των Κορινθίων και των Κερκυραίων, με αφορμή τη διεκδίκηση της πόλης Επιδάμνου ή Δυρραχίου (επί αλβανικού εδάφους σήμερα). 
Όπως αναφέρει ο κ. Καλογερόπουλος, "στο Θουκυδίδειο Ναυτικό Μουσείο Συβότων παρουσιάζεται ένα αυθεντικό αντίγραφο αρχαίας ελληνικής Τριήρους με την ονομασία «Η Θεσπρωτίς», ιδιαίτερα για εκπαιδευτικά και μαθητικά προγράμματα. Επίσης εκτίθεται μεγάλος πίνακας σε δίγλωσση μορφή (αρχαία ελληνικά και γαλλικά), όπου αναφέρονται τα ονόματα των 290 αρχαίων Τριήρεων, οι οποίες έλαβαν μέρος στη ναυμαχία το 433 π.Χ.".


Και προσθέτει: "Επίσης παρουσιάζονται και πολλοί άλλοι μεγάλοι πίνακες σε δίγλωσση, τρίγλωσση και πεντάγλωσση μορφή, εκθέτοντας το ιστορικό των αρχαίων ελληνικών Τριήρεων από τη ναυπήγησή τους μέχρι την καθέλκυσή τους προς πλεύση μέσα στη θάλασσα. Δεν παραλείπεται σ’αυτό το Μουσείο να παρουσιάσουμε και το συγγραφικό έργο του Ιστορικού Θουκυδίδη, όπου μέσα σ αυτό αναφέρεται και ο περίφημος Επιτάφιος Λόγος του Περικλή που συν τοις άλλοις, γίνονται αναφορές και για τον ορισμό του πολιτεύματος της Δημοκρατίας, το οποίο όπως είναι γνωστό υιοθέτησαν σχεδόν όλες οι χώρες του κόσμου".
Να σημειωθεί ότι στο Μουσείο, που δημιουργήθηκε με τη στήριξη του περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρου Καχριμάνη και του δημάρχου Ηγουμενίτσας Γιάννη Λώλου, φιλοξενούνται και πολλά αγάλματα, όπως και διάφορα αντικείμενα, που σχετίζονται με τον αρχαίο θαλάσσιο ελληνικό πολιτισμό.

Στις 31 Μαΐου του 2020 τα εγκαίνια του πρωτότυπου Θουκιδίδειου Ναυτικού Μουσείου Συβότων Στις 31 Μαΐου του 2020 τα εγκαίνια του πρωτότυπου Θουκιδίδειου Ναυτικού Μουσείου Συβότων Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 15, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.