Μάριος Κάτσης: «Ο κ. Πιερρακάκης δεν κατέθεσε κανένα σχέδιο για τα ΕΛΤΑ, αλλά προανήγγειλε «δύσκολες αποφάσεις» (+ΒΙΝΤΕΟ)

Μάριος Κάτσης: «Ο κ. Πιερρακάκης δεν κατέθεσε κανένα σχέδιο για τα ΕΛΤΑ, αλλά προανήγγειλε «δύσκολες αποφάσεις» (+ΒΙΝΤΕΟ)



Ο κυνισμός και η αναλγησία της κυβέρνησης απέναντι στους απολυμένους των ΕΛΤΑ και τους πολίτες που ταλαιπωρούνται από το κλείσιμο καταστημάτων, επιβεβαιώθηκε για μια ακόμα φορά κατά τη συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης του βουλευτή Θεσπρωτίας και Τομεάρχη Ψηφιακής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Μάριου Κάτση, η οποία απαντήθηκε από τον Υπουργό Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Πιερρακάκη. 

Η συζήτηση διεξάχθηκε με συνεχείς πιέσεις του Μάριου Κάτση προς τον κ. Πιερρακάκη να δεσμευθεί ότι θα σταματήσει ο οδοστρωτήρας απολύσεων και κλεισίματος καταστημάτων και ότι θα αποκατασταθούν, τόσο οι απολυμένοι, όσο και τα καταστήματα που έκλεισαν. Ζήτησε από τον Υπουργό να παρουσιάσει, αν έχει, κάποιο σχέδιο για βιωσιμότητα και ανάπτυξη του Οργανισμού. Τον κάλεσε να προχωρήσει στην αποζημίωση της καθολικής υπηρεσίας στο πραγματικό, επαληθευμένο ποσό των 40 εκατ. ανά έτος, καθώς και των χρωστούμενων των φορέων του Δημοσίου όπως και να ενισχυθούν οι ταχυμεταφορές που είναι κερδοφόρες. 
O Μάριος Κάτσης υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μέσα σε ασφυκτικές οικονομικές συνθήκες, νομοθέτησε και απέδωσε στα ΕΛΤΑ 135 εκατ. ευρώ πολύτιμης ρευστότητας από την αποζημίωση καθολικής υπηρεσίας και οφειλομένων από την εποχή των κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και δρομολόγησε διαδικασίες βιωσιμότητας και ανάπτυξης, ενώ υπενθύμισε τις διαχρονικές ευθύνες τους με τα χαμένα 221εκ € από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και τα χαμένα έργα από το ΕΣΠΑ ύψους 52εκ €. 

Ο Υπουργός Επικρατείας του «Επιτελικού Κράτους» περιορίστηκε στο να χαρακτηρίσει τα ΕΛΤΑ «καυτή πατάτα». Δεν έδωσε καμιά συγκεκριμένη απάντηση, σχετικά με τις απολύσεις χωρίς αντικατάσταση 232 εργαζομένων , τα κλεισίματα καταστημάτων, την αποζημίωση της καθολικής υπηρεσίας. Αντ’ αυτού, παραδέχθηκε ότι 7 μήνες τώρα δεν υπάρχει κανένα σχέδιο, κρύφτηκε για όλα πίσω από τις αποφάσεις της Διοίκησης, παρόλο που η κυβέρνηση του έχει αναθέσει με Προεδρικό Διάταγμα την εποπτεία των ΕΛΤΑ. Ήρθε στη Βουλή μόνο για να πει ψευδόμενος, με ανεπίσημα στοιχεία, ότι καταστήματα έκλειναν μαζικά και επί ΣΥΡΙΖΑ. Ο Υπουργός είπε ότι θα χρειαστούν να ληφθούν «δύσκολες αποφάσεις» προαναγγέλλοντας νέα λουκέτα και απολύσεις. 

Το συμπέρασμα που προκύπτει από τις μη απαντήσεις του Υπουργού είναι ότι το μοναδικό σχέδιο που έχει η κυβέρνηση ΝΔ είναι αυτό της μεθοδευμένης απαξίωσης του δημόσιου χαρακτήρα των ΕΛΤΑ, μέσω της δημιουργίας τεχνητής κρίσης προκειμένου να επωφεληθούν ανταγωνιστικά ιδιωτικά συμφέροντα, που έχουν βάλει στο μάτι και τις υπηρεσίες – φιλέτα των ΕΛΤΑ courier. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ εργάστηκε και συνεχίζει να παλεύει για τη διάσωση των ΕΛΤΑ, την παραμονή τους υπό δημόσιο έλεγχο προς όφελος του συνόλου της κοινωνίας, ώστε να προσφέρουν σημαντικές υπηρεσίες κοινωνικής και εθνικής συνοχής σε κάθε γωνία της Επικράτειας, ακόμα και εκείνες που κανείς ιδιώτης δε θα εξυπηρετούσε, με ταυτόχρονο σεβασμό στα δικαιώματα και τα κεκτημένα των εργαζομένων.

Μάριος Κάτσης: «Ο κ. Πιερρακάκης δεν κατέθεσε κανένα σχέδιο για τα ΕΛΤΑ, αλλά προανήγγειλε «δύσκολες αποφάσεις» (+ΒΙΝΤΕΟ) Μάριος Κάτσης: «Ο κ. Πιερρακάκης δεν κατέθεσε κανένα σχέδιο για τα ΕΛΤΑ, αλλά προανήγγειλε «δύσκολες αποφάσεις» (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 05, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.