Δώρης Δήμας: Ουαί υμίν …… βουλευτές υποκριτές …..οι διυλίζοντες τον κώνωπα και καταπίνοντες την κάμηλο

Δώρης Δήμας: Ουαί υμίν …… βουλευτές υποκριτές …..οι διυλίζοντες τον κώνωπα και καταπίνοντες την κάμηλο


Πριν μερικές μέρες επισκέφθηκε την περιοχή μας ο κ. Πλακιωτάκης με αφορμή την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΝΟΔΕ της Ν.Δ. Δεν αρκέστηκε όμως σε αυτό, αλλά αισθάνθηκε την ανάγκη να κάνει σαφές προς κάθε κατεύθυνση ότι το ξεπούλημα του λιμανιού της Ηγουμενίτσας προχωράει κανονικά και ότι η Ν.Δ. είναι πιο ικανή από τον ΣΥΡΙΖΑ για να το πραγματοποιήσει. Αυτό πυροδότησε μια σειρά δηλώσεων (δηλαδή σκυλοκαβγά) μεταξύ των δύο τοπικών βουλευτών. 

Παραθέτουμε μερικούς τίτλους από τα τοπικά ΜΜΕ.: 
Μάριος Κάτσης: Ο κ. Πλακιωτάκης ανακοίνωσε πανηγυρικά το ξεπούλημα του λιμανιού που δεν κατάφερε η κυβέρνηση Σαμαρά. 
Βασίλης Γιόγιακας: «Σκέτο ψέμα τα περί “ξεπουλήματος”» 
Μάριος Κάτσης σε Πλακιωτάκη - Γιόγιακα: «Ξεπούλημα καραμπινάτο και με προίκα - Αναγκαίο μέτωπο ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού» 
Β. Γιόγιακας: «Φτηνή αντιπολίτευση» 

Πόσο όμως αυτές οι δηλώσεις τους απηχούν την πραγματικότητα; 
Δυστυχώς για αυτούς υπάρχουν ντοκουμέντα που αποδεικνύουν τους στόχους ,τις επιδιώξεις τους και τελικά την δημαγωγία τους. 
Το θέμα της εκποίησης του λιμανιού συζητήθηκε στις 25/02/2019 στο Δ.Σ. της Ηγουμενίτσας με την παρουσία και των δύο βουλευτών με αφορμή το νόμο που είχε ψηφισθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ. Εκεί είχαν τοποθετηθεί και δύο βουλευτές. Ούτε ένας χρόνος δεν πέρασε από τότε. Άρα δύσκολο να ξεχαστούν τα λεγόμενα τους. 

Σε ανακοίνωση της τότε (25/02/2019) η Λ.Σ. μεταξύ των άλλων ανέφερε: 
«………Θαυμάστε τους. Τσακώνονται για το ποιος είναι πιο ικανός να ξεπουλήσει καλύτερα την δημόσια περιουσία!!! Ποιος υπηρετεί καλύτερα τους μονοπωλιακούς ομίλους!!!...........» 

Είναι υποκρισία και ντροπή να παρουσιάζονται σήμερα οι τοπικοί βουλευτές και τα κόμματα τους υπερασπιστές του δημόσιου χαρακτήρα του λιμανιού. Πολύ περισσότερο να μας καλούν σε αγώνα για αυτό!!!! 

Δεν θα επαναλάβουμε τα της ανακοίνωσης μας και τις θέσεις τόσο της Λ.Σ. όσο και του ΚΚΕ που είναι γνωστές και ξεκάθαρες από το 2003 όταν το τότε Λιμενικό Ταμείο μετεξελίχθητε σε ΟΛΗΓ Α.Ε. με μια μόνο μετοχή που ανήκει στο δημόσιο. 

Θα πούμε μόνο ότι δυστυχώς επαληθευόμαστε για μια ακόμα φορά. 

Θα πούμε επίσης ότι την ώρα που οι δύο τοπικοί βουλευτές ..τσακώνονται…. για ξένο αχυρώνα, τρέχουν εξελίξεις στο λιμάνι: 
Έχει σταλεί στην διαβούλευση το σχέδιο της μαρίνας Ηγουμενίτσας που αποκλείει τους κατοίκους από το παραλιακό μέτωπο. 
Έχει εγκριθεί από το υπουργείο η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για αποθήκευση Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (LNG) στο χώρο του λιμανιού , κοντά στο Λαδοχώρι. 
Η ΟΛΗΓ Α.Ε. προχωράει στην κατασκευή αναψυκτηρίων στο Δρέπανο που υποτίθεται ,με βάση και τις δηλώσεις του κ. υπουργού, ότι σύντομα θα δοθεί στον Δήμο. 

Για αυτά δεν υπάρχουν δηλώσεις ούτε καυγάς μεταξύ των τοπικών βουλευτών ,αλλά ούτε αντίδραση από την Δημοτική Αρχή της Ηγουμενίτσας. Αναρωτηθήκατε γιατί; 

Για αυτό άλλη μια φορά καλούμε τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα να ενημερωθούν για αυτά που συμβαίνουν στον τόπο μας και αντιδράσουν στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της Ηγουμενίτσας. 

Τα λιμάνια και συνολικά οι υποδομές της χώρας, μπορούν να γίνουν μοχλός πραγματικής ανάπτυξης και ευημερίας για το λαό, με μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος και της δημόσιας Υγείας, μόνο όταν η αξιοποίησή τους δεν γίνεται για τις ανάγκες του κέρδους των λίγων, αλλά για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών. 

Οι εργαζόμενοι και ο λαός να αγνοήσουν την παραπληροφόρηση, να αντισταθούν και να οργανώσουν την πάλη τους για λιμάνια που υπηρετούν τις λαϊκές ανάγκες και όχι τα επιχειρηματικά συμφέροντα. 

Ηγουμενίτσα 21/02/2019 
Για την «Λαϊκή Συσπείρωση» Δήμου Ηγουμενίτσας 
Δώρης Δήμας
Δώρης Δήμας: Ουαί υμίν …… βουλευτές υποκριτές …..οι διυλίζοντες τον κώνωπα και καταπίνοντες την κάμηλο Δώρης Δήμας: Ουαί υμίν …… βουλευτές υποκριτές …..οι διυλίζοντες τον κώνωπα και καταπίνοντες την κάμηλο Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Φεβρουαρίου 22, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.