Συνεδρίασε το 2ο Περιφερειακό Συμβούλιο Τουρισμού - Σημείο αναφοράς για την Ήπειρο ο Αχέροντας και οι Πολιτιστικές Διαδρομές

Συνεδρίασε το 2ο Περιφερειακό Συμβούλιο Τουρισμού - Σημείο αναφοράς για την Ήπειρο ο Αχέροντας και οι Πολιτιστικές Διαδρομές


Με τη συμμετοχή Περιφερειαρχών και Αντιπεριφερειαρχών από τις τις 13 Περιφέρειες της χώρας πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΕΟΤ παρουσία της ηγεσίας του Υπουργείου Τουρισμού και της ηγεσίας του ΕΟΤ η 2η Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού.
Μιλώντας κατά τη διάρκεια των εργασιών ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης αναφέρθηκε στη σημασία ύπαρξης συγκεκριμένης θεματολογίας σε κάθε Περιφερειακό Συμβούλιο ώστε να εξάγονται γόνιμα συμπεράσματα και πρότεινε μέρος των συναντήσεων να αφορά σε διάφορους φορείς και εταίρους. 
Όπως δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου μιλώντας στη Δημοτική Ραδιοφωνία αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η ανάδειξη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών κάθε Περιφέρειας και για την Ήπειρο έγινε ιδιαίτερη αναφορά στον Αχέροντα και τις Πολιτιστικές Διαδρομές των Αρχαίων Θεάτρων.
"Η παρουσίαση άρεσε ιδιαίτερα" τόνισε ο κ.Ιωάννου υπογραμμίζοντας ότι η Ήπειρος διαθέτει πλεονεκτήματα τα οποία μπορούν να αξιοποιηθούν με μεγάλα οφέλη για τον τουρισμό της.
Ο Υπουργός τουρισμού Χάρης Θεοχάρης μίλησε για την καμπάνια για το μεταναστευτικό ζήτημα και την εξασφάλιση 2 εκατομμυρίων ευρώ από το Ταμείο Αλληλεγγύης για τη βελτίωση της εικόνας των νησιών του Βορείου Αιγαίου ενώ τέλος υπογράμμισε πως «στρατηγικά και μεθοδικά για πρώτη φορά στα χρονικά η χώρα μας έχει ισχυρή διαφημιστική παρουσία στις αγορές του εξωτερικού από τόσο νωρίς, τις 15 Ιανουαρίου». 
Ο Υφυπουργός Τουρισμού, κ. Μάνος Κόνσολας, κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του έθεσε τις προτεραιότητες για την αξιοποίηση των πόρων της νέας προγραμματικής περιόδου 2021-2027 για τη βελτίωση των υποδομών στον τουρισμό.έτσι ώστε να "διευρυνθεί" σε όλη την Ελλάδα η τουριστική κίνηση η οποία σήμερα συγκεντρώνεται κατά 87% σε 5 Περιφέρειες. 
Παρεμβάσεις έκαναν τόσο η Πρόεδρος του ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου όσο και ο Γ.Γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης με αναφορά στις εκθέσεις τουρισμού και τον τομέα της τουριστικής εκπαίδευσης.
Συνεδρίασε το 2ο Περιφερειακό Συμβούλιο Τουρισμού - Σημείο αναφοράς για την Ήπειρο ο Αχέροντας και οι Πολιτιστικές Διαδρομές Συνεδρίασε το 2ο Περιφερειακό Συμβούλιο Τουρισμού - Σημείο αναφοράς για την Ήπειρο ο Αχέροντας και οι Πολιτιστικές Διαδρομές Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 05, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.