Προτάσεις για την βελτίωσης της καθημερινότητας των Δημοτών του Δήμου Φιλιατών - Του Παν. Ντάτση

Προτάσεις για την βελτίωσης της καθημερινότητας των Δημοτών του Δήμου Φιλιατών - Του Παν. Ντάτση


Η κοινή διαπίστωση πολλών Δημοτών είναι ότι, υπάρχει μια φτωχή διαχείριση της Δημοτική Αρχής με πιθανές αποτυχημένες ενέργειες, μια συνολική και ουσιαστική εγκατάλειψη των τοπικών διαμερισμάτων και μια έλλειψη προγραμματισμού για μεγάλο χρονικό διάστημα στον Δήμο Φιλιατών.
Ως ενεργός δημότης ακούω την κραυγή αγωνίας των καταστηματαρχών για την μηδενική επισκεψιμότητα της πόλης, την ερήμωση της και την απουσία επισκεπτών με τραγικές συνέπειες για την λειτουργία των καταστημάτων σε μια περίοδο ύφεσης και πτώσης του κύκλου εργασιών.
Η απουσία συνολικού σχεδιασμού και των ουσιαστικών δράσεων για την προβολή της ομορφιάς της περιοχής μας και την προσέλκυση επισκεπτών είναι μια από τις αιτίες του παραπάνω φαινομένου και συνεπώς αναδύει την αδυναμία των Δημάρχων των τελευταίων ετών να αντιληφθούν την πραγματικότητα.
Ο Δήμος μας έχει ανάγκη για την άποψη των δημοτών και ετεροδημοτών του, να διατυπώνουν την πρόταση τους, τα παράπονά τους, τις υποδείξεις τους και φυσικά να υπάρχει σύντομη επεξεργασία και άμεση λύση στα θιγόμενα θέματα.
Ένα γραφείο Δημότη και ένα γραφείο διαμεσολαβητή πρέπει να αποτελούν τον καθημερινό σύνδεσμο επικοινωνίας Δήμου – Δημοτών, μια υπηρεσία άμεσης καταγραφής και επίλυσης των προβλημάτων της καθημερινότητας των πολιτών και επίσης διαμεσολάβησης (όπως καθαριότητα, ανακύκλωση, πράσινο, οδοποιία, ηλεκτροφωτισμός, αποχέτευση κ.α. και να δίνει την δυνατότητα στον δημότη να εξυπηρετείται με πολλούς σύγχρονους τρόπους, μειώνοντας έτσι την γραφειοκρατία και το χάσιμο χρόνου, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας.

Προτείνω το Γραφείο Δημότη να καταγράφει τα αιτήματα, παράπονα και τις προτάσεις των πολιτών που υποβάλλονται με κάθε μέσο (με φυσική παρουσία, τηλεφωνικά, γραπτά ή ηλεκτρονικά) σχετικά με τη βελτίωση της καθημερινότητας και την μεριμνά για την ικανοποίησή τους, μέσω των αρμόδιων δημοτικών υπηρεσιών και την αξιολόγησή τους με ηλεκτρονικά εργαλεία αξιολόγησης.
Επισημαίνω ότι, μέχρι και σήμερα, πολλοί Δημότες θέλουν να λυθεί επιτέλους το πρόβλημα με τα αδέσποτα ζώα, ο πολίτης βλέπει καθημερινά τα δύστυχα ζώα και επιπλέον βιώνει το φόβο για τις επιθέσεις και την μετάδοση ασθενειών.
Σημειώνεται ότι, πολλοί Δημότες θέλουν νέες μεθόδους ηλεκτροφωτισμού στους δρόμους και στις πλατείες της πόλης μας για την εξοικονόμηση δαπανών και λήψη επιδοτούμενων προγραμμάτων.
Επίσης οι Δημότες θέλουν η νέα δημοτική αρχή να στηρίξει και να ζωντανεύσει τα Κ.Α.Π.Η. μας και να τα εμπλουτίσει με δραστηριότητες που προάγουν την συμμετοχή της τρίτης ηλικίας στην κοινωνική ζωή της πόλης και επομένως στην οικονομική συμμετοχή τους σε αυτή.
Οι Δημότες θέλουν η νέα δημοτική αρχή να ενισχύσει τις υπηρεσίες με έμψυχο δυναμικό και υλικοτεχνική υποδομή, να σεβαστεί τους εργαζόμενους στον Δήμο. Ένα Δήμο έξυπνο και λειτουργικό για όλους είναι πάντα ένας κοινός στόχος.
Οι Δημότες θέλουν ένα Δήμο ανθρώπινο που να προσφέρει περισσότερη αξιοπρέπεια και ανθρωπιά στους δημότες του, που θα κερδίσει τις καρδιές όσων ζουν και εργάζονται στην πόλη μας και γύρω από αυτή.
Το Φιλιάτι θα πρέπει προσφέρει περισσότερα στους δημότες του, ζητώντας τους όσο το δυνατόν λιγότερα (δημοτικά τέλη, κ.α.).
Βέβαια έχει παρατηρηθεί ότι όταν η μισή Δημοτική Αρχή κατοικεί στην Ηγουμενίτσα κατά παράβαση του άρθρου 91 του Νόμου 3463/2006, που ορίζει ότι, ο Δήμαρχος και οι Αντιδήμαρχοι είναι υποχρεωμένοι να κατοικούν στον Δήμο που εκλέγονται, είναι σαφές ότι, δεν μπορεί να επιλύσει ουσιαστικά κανένα προβλήματα καθημερινότητας.

ΠΑΝΟΣ ΝΤΑΤΣΗΣ
Προτάσεις για την βελτίωσης της καθημερινότητας των Δημοτών του Δήμου Φιλιατών - Του Παν. Ντάτση Προτάσεις για την βελτίωσης της καθημερινότητας των Δημοτών του Δήμου Φιλιατών - Του Παν. Ντάτση Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 03, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.