Γ. Γόγολος: Προτεινόμενες δράσεις για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού

Γ. Γόγολος: Προτεινόμενες δράσεις για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού



Πριν από τις προτάσεις που καταθέτουμε, οι οποίες μπορούν να βελτιωθούν βεβαίως από την προσθήκη και άλλων, σε ότι αφορά την «πανδημία» πιστεύουμε ότι: 
- Οι ενημερωμένοι πολίτες, μπορούν να αντιμετωπίσουν καλλίτερα την πανδημία, από τους φοβισμένους πολίτες. 
- Πριν επικαλεστούμε την ατομική εύθυνη, εν προκειμένω οφείλουμε να εξαντλήσουμε τις δυνατότητες που αφορούν τη συλλογική μας ευθύνη ως Δήμοτική Αρχή, από όποια θέση βεβαίως μας έχουν κατατάξει οι πολίτες σε αυτήν. 
- Το σύνθημα «ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ» για όλους τους πολίτες, δεν πρέπει να αποτελεί άλλοθι για τις τοπικές αρχές για να μην αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες. 

Ως πρώτη προτεραιότητα βεβαίως, θεωρούμε την υιοθέτηση και τον σεβασμό των αποφάσεων του Υπουργείου Υγείας και της Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. 

Προτείνουμε όπως οφείλουμε ως Δημοτική παράταξη προς τη Δημοτική Αρχή, τις παρακάτω επί μέρους δράσεις θέτοντας τα μέλη της ομάδος μας, στη διάθεση του Δήμου για την υλοποίηση όποιων πρωτοβουλιών αποφασίσει. 

Προτείνουμε 

1. Τη δημιουργία συλλογικού οργάνου για την αντιμετώπιση του κορονοϊού στο Δήμο, με τη συμμετοχή των εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων με την ιδιότητα του ιατρού από όλες τις παρατάξεις, του ιατρικού συλλόγου, του φαρμακευτικού συλλόγου, του Ερυθρού Σταυρού κ.α. Η ανάθεση αρμοδιότητας σε έναν Αντιδήμαρχο με ήδη αυξημένα καθήκοντα, δεν έχει αποτελέσει τη δέουσα λύση. 

2. Την περαιτέρω ενίσχυση με προσωπικό και την αξιοποίηση των δομών του Δήμου, δημιουργώντας μια αποτελεσματική αμφίδρομη σχέση με τις ευπαθείς ομάδες πολιτών. Μπορούμε να πάμε εμείς σε αυτούς και να μη περιμένουμε μόνο όσους πολίτες μπορούν να απευθυνθούν στις υπηρεσίες. Σε μικρό τόπο ζούμε. Όλοι γνωριζόμαστε. Με λύπη διαβάσαμε στον Τύπο την αντιμετώπιση από τις υπάρχουσες δομές του Δήμου, μιας τέτοιας περίπτωσης συμπολίτη μας. 

3. Την απολύμανση των κάδων απορριμμάτων και την ενημέρωση των πολιτών για τη χρήση τους, καθώς και τους κινδύνους που εγκυμονούν από τον τρόπο ρίψης απορριμμάτων, όπως αυτός γίνεται σήμερα. 

4. Την απολύμανση μετά τις 21.00’ των χώρων, όπου κατά τη διάρκεια της ημέρας υπάρχει κίνηση ή αναμονή πολιτών π.χ. Έξω από τράπεζες, φαρμακεία, σούπερ μάρκετ υπηρεσίες κλπ 

5. Την καθημερινή απολύμανση εξωτερικών σημείων που επί το πλείστον οι πολίτες χρησιμοποιούν στην καθημερινότητά τους π.χ. παγκάκια, πεζούλια, κάγκελα, δημόσιες τουαλέτες κλπ ( οι παραπάνω ενέργειες εφαρμόζονται σε όλους τους Δήμους ) 

6. Να δοθεί η χρήση όλων των ποδηλατοδρόμων της πόλης αποκλειστικά στους πεζούς, ώστε να μπορούν να κινηθούν άφοβα και με τις σωστές αποστάσεις οι πολίτες που έχουν ανάγκη την ολιγόλεπτη έξοδο από το σπίτι για άσκηση. Οι ποδηλάτες μπορούν για λίγο διάστημα να κινηθούν με σχετική ασφάλεια στους οδικούς άξονες, οι οποίοι δεν έχουν αυτό το διάστημα κίνηση. Στο τέλος της κρίσης πρέπει να είμαστε σωματικά αλλά και ψυχικά υγιείς. 

7. Σε όλα τα παραπάνω σημεία να τοποθετηθούν ταμπλό ενημέρωσης των πολιτών, με τις οδηγίες των υγιειονομικών αρχών και τους κανόνες που οφείλουν να εφαρμόζουν. 

8. Να γίνει δωρεάν διάθεση προστατευτικού υγειονομικού υλικού στους πολίτες, καθώς και τσαντών αγοράς τροφίμων με τυπωμένες χρηστικές οδηγίες για τους τρόπους προφύλαξης και μη εξάπλωσης του κορονοϊού. 

9. Να ενταθούν με τη συνεργασία των αρμοδίων αρχών, οι έλεγχοι κυκλοφορίας οχημάτων και πολιτών. Όσο μακραίνουν χρονικά τα μέτρα, τόσο οι αντοχές των πολιτών θα μειώνονται. Αυθαίρετες απαγορεύσεις κίνησης πολιτών, όπως αυτή του ποδηλατόδρομου χωρίς απόφαση της Πολιτικής Προστασίας, δημιουργούν θέματα εμπιστοσύνης στους πολίτες και για τα ορθά μέτρα που εφαρμόζει το Υπουργείο Υγείας. Θεωρούμε απαράδεκτο ο Δήμος να υιοθετεί τέτοιου είδους παράνομες ενέργειες. Χωρίς τη δική μας παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο, «η παράνομη απαγόρευση» θα ήταν ένα ακόμη ιδεολογικό έπαθλο στην πολιτική καριέρα του Δημάρχου. Το «δεν ήξερα» «δεν κατάλαβα» δεν είναι πολιτική απάντηση. 

10. Κάνουμε έκκληση προς όλους τους πολίτες, να μην επαναπαυτούν στο ότι δεν έχει καταγράφει ακόμη κρούσμα κοροναϊού στο Δήμο μας. Όλα μπορούν να ανατραπούν από προσωπικές ή συλλογικές παραλήψεις. 

Η Δημοτική Παράταξη ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, θα ανακοινώσει τις προτάσεις τις οποίες επεξεργάζεται για την επικείμενη οικονομική κρίση μετά την πανδημία, η οποία δεν πρέπει να μας βρει απροετοίμαστους. Με τις σημερινές προτάσεις αναφερόμαστε στα θέματα της υγείας των συμπολιτών. 

Μένουμε σπίτι 
Να χαρούμε με την οικογένειά μας το φετινό «διαφορετικό» Πάσχα. 
Ευχόμαστε το τέλος και αυτής της κρίσης, να μας βρει όλους καλά. 
Καλές γιορτές και καλή Ανάσταση!
Γ. Γόγολος: Προτεινόμενες δράσεις για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού Γ. Γόγολος: Προτεινόμενες δράσεις για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 15, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.