ΜΗΝΥΜΑ ΠΙΤΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΙΟ

ΜΗΝΥΜΑ ΠΙΤΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΙΟ 


Αγαπητοί συμπατριώτες και συμπατριώτισσες , 
Στις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε , εύχομαι σε όλους καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα . Φέτος θα γιορτάσουμε τις Άγιες αυτές ημέρες με διαφορετικό τρόπο από ότι η παράδοση , τα ήθη και τα έθιμα μας για πάρα πολλές δεκαετίες μας είχαν μπολιάσει ατομικά και συλλογικά και ακλουθούσαμε πιστά όλα τα προηγούμενα χρόνια . 
Το ίδιο συμβαίνει σε όλες τις χώρες σε όλο τον κόσμο , λόγω της πανδημίας και των αναγκαστικών μέτρων που έλαβαν όλες οι κυβερνήσεις εφαρμόζοντας τις υποδείξεις της επιστημονικής κοινότητας με κυριότερη πέραν των μέτρων ατομικής προστασίας, την αποφυγή του συγχρωτισμού , των μαζικών συναθροίσεων και των μετακινήσεων. 
Θέλω να σας ενημερώσω ότι παρά τις συστάσεις της Πολιτικής Προστασίας για την απαγόρευση των μετακινήσεων πέραν του τόπου μονίμου κατοικίας αρκετοί συμπατριώτες μας τις τελευταίες ήμερες έχουν έλθει στη Θεσπρωτία ιδιαίτερα δε στα χωριά των Φιλιατών. 
Εφιστώ την προσοχή τόσο στους ιδίους όσο και σε όλους εμάς τους μόνιμους κατοίκους Θεσπρωτίας ότι θα είναι κρίμα και άδικο ότι, με τόσες θυσίες , τόση υπομονή και τόσο κόστος καταφέραμε και επιτύχαμε μέχρι τώρα στη συγκράτηση της διασποράς του κορωνοιού, να το καταστρέψουμε αδιαφορώντας για την ατομική και κοινωνική μας ευθύνη . Θα είναι σε βάρος όλων μας αυτή μας η συμπεριφορά να είναι η αίτια για διασπορά του ιού , για περαιτέρω παράταση των μέτρων , και η υπαρκτή αχτίδα φωτός για σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων να χαθεί επ΄ αόριστον. 
Η Πολιτεία , οι επιστήμονες , οι πάντες προειδοποιούν ότι το επόμενο δεκαήμερο είναι το πιο κρίσιμο για να ελέγξουμε τη διασπορά , για μειώσουμε τον αριθμό των κρουσμάτων , για να μη θρηνήσουμε περισσότερα θύματα για να επανέλθουμε σταδιακά στην κανονικότητα , για να μπορέσουμε να σταθούμε όρθιοι την επόμενη δύσκολη μέρα. 
Σας καλώ όλους να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να κρατήσουμε τη Θεσπρωτία ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΚΡΟΥΣΜΑ και μετά το Πάσχα , όπως με την προσπάθεια και την υπευθυνότητα της συντριπτικής πλειοψηφίας των Θεσπρωτία έχουμε καταφέρει μέχρι σήμερα. 
Σας εύχομαι και πάλι καλή Ανάσταση υπακούοντας στις εκκλήσεις των ειδικών , για να μπορέσουμε του χρόνου να έχουμε γύρω από το Πασχαλιάτικο Τραπέζι όλους τους συγγενείς και όλους τους φίλους μας . Να γιορτάσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ το Ελληνικό και Θεσπρωτικό Πάσχα στις εκκλησίες μας , στα χωριά και τις πόλεις μας ενθυμούμενοι την υπεύθυνη στάση που κρατήσαμε όλοι μας το 2020 , τη χρόνια της Πανδημίας . Και να είμαστε υπερήφανοι γι’ αυτό. 
ΜΗΝΥΜΑ ΠΙΤΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΙΤΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΙΟ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 15, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.